Agnese Nano 58 let


5. Listopadu 1965 se v Římě v Laziu narodila herečka Agnese Nano. Filmovým debutem je pro ní dobrodružná komedie Daniela Luchettiho DOMANI ACCADRA (1988). Agnese ztvárnila dívku Allegru. Ještě ve stejném roce hraje jako Elena Mendola ve filmu NUOVO CINEMA PARADISO (BIO RÁJ) – 1988, ve kterém exceloval Philippe Noiret a film získal roku 1990 Oscara za nejlepší zahraniční film a o rok dříve byl oceněn Velkou cenou poroty na MFF v Cannes. Roku 1990 debutuje jako režisér Christian De Sica snímkem FACCIONE, který byl připraven pro Nadiu Rinaldi a Agnese dostala další významnou roli Luisy. V roce 1991 hrála v dramatu BAROCCO.

V roce 2004 natočil Alessandro Colizzi snímek FINO A FARTI MALE. Toto drama manželského páru Marca (Christopher Buchholz) a Martiny, líčí strasti milostného a manželského života. Problémy ztráty zaměstnání a nevěry. Role křehké Martiny byla svěřena Agnese Nano. Marc po návratu domů ze zahraničí zjistí, že jeho žena Martina přišla o zaměstnání. Mimo to, Martina udržuje homosexuální vztah s přítelkyní Larou (Karin Giegerich). Marc se rozhodne zjistit co se v jejich životě děje. Agnese vzpomíná na toto natáčení : „Karin líbala vášnivě, jako by to byla ta nejpřirozenější věc na světě. Já jsem zpočátku měla trochu strach a byla jsem odtažitá. Nakonec to dopadlo přirozeně a já jsem si natáčení užila“. Agnes však neskrývá obtíže: "Měli jsme velké obavy o milostné scény před natáčením. Ono je jednodušší předstírat sexuální scény ženy s mužem, než tyto“. Vše ale dobře dopadlo. V roce 2006 natočil Carlo Verdone komedii IL MIO MIGLIOR NEMICO (MŮJ NEJLEPŠÍ NEPŘÍTEL). Zde hraje Agnese Gigliolu Duranti, manželku hlavního hrdiny Achilla (Carlo Verdone).

Rok 2009 a film ARIA, příběh muže, narozeného ve špatném těle, je hereckou příležitostí Agnese pro roli Antonie, s kterou se popasovala na jedničku. Od roku 2008 do roku 2009 hrála také Dorianu Cook v televizním seriálu I LICEALI. V roce 2011 hrála Francescu ve filmu ALMENO TU NELL´ UNIVERSO. V roce 2011 se také mihla v seriálu NÁVRAT KOMISAŘE REXE.

Tato hezká křehká blondýnka se objevuje rovněž na divadelních prknech. Populární je její spolupráce s Marinou Malfatti v režii Emanuely Giordano ve hře VA´DOVE TI PORTA IL CUORE.


5.11.1965
Řím, Lazio, Itálie
Agnese Nano csfd

I limoni d'invernoAstolfoIl RegnoThe Catcher Was a SpyLa Mauvaise RencontreAriaLunga ombra, LaMio miglior nemico, IlFino a farti maleAssassini dei giorni di festaFate come noiSarò il tuo giudiceProvincia segreta 2Storia qualunque, UnaL'estate di Bobby CharltonE quando lei morì fu lutto nazionaleIl lungo silenzioAdelaideVentre di Maria, IlBaroccoFaccioneL'ImpureBio RájDomani accadràLa fuggitivaL'alligatoreMadre, aiutami.Návrat komisaře RexeI licealiIl commissario ManaraIncantesimoDonnaVůně z ProvenceEderaZáchrankaChobotniceVita nuda, LaImago mater


Aktualizace osobnostního profilu Agnese Nano: 4.11. 2023 12:27