Jana Buršáková


Janka Buršáková-Brestovská sama sebe považuje za neherce, přestože několikátým rokem ztvárňuje jednu z hlavních rolí ve slovenském televizním pořadu SÚDNA SIEŇ coby soudkyně.

Necelých šestnáct let byla příslušníkem sboru vězeňské a justiční stráže a ve své kariéře dosáhla hodnosti majora. Ve vězeňství se zaměřením na odsouzené ženy pracovala na různých postech, nejprve jako vychovatelka, později v řídící pozici se zaměřením na právo. Jakmile ji vznikl nárok na důchod, využila jej.

Svou práci měla ráda i přes její psychickou náročnost a mnohdy vyčerpávající stavy. Po odchodu z ní chtěla vyzkoušet něco nového a v ten moment se jí naskytla příležitost - televizní konkurz. Svým způsobem se snažila navázat na to, že v mládí tancovala, hrála divadlo, recitovala a dokonce absolvovala přijímací pohovory na herectví, které ji nakonec nevyšlo.

Právě televizní konkurz ji otevřel brány před objektivy kamer do role soudkyně v televizním pořadu SÚDNA SIEŇ slovenské televize JOJ. Na kameru si zvykla velice rychle, naučila se ji nevnímat. Spolupráci s realizačním týmem si nemůže vynachválit. Dle svých slov dokáže být přísná, pokud si to situace žádá, nicméně zastává názor, že dobrým slovem člověk dosáhne více než-li přísností. Přiznala se, že se před televizní obrazovkou někdy i rozpláče.

Jana Buršáková csfd

Extrémní případySoudní síňSkutečné příběhyOchránci


Aktualizace osobnostního profilu Jana Buršáková: 18.10. 2023 09:44