Sami Gayle 28 let


Tato americká herečka, zpěvačka a tanečnice se narodila 22. ledna 1996. Vyrůstala v městě Sunrise na Floridě, ale v současnosti žije ve svém oblíbeném New Yorku. K herectví ji přiměl její bratr, který ji přemluvil ať zkusí konkurs na postavu Baby June v off-Broadwayské produkci muzikálu GYPSY. V tomto okamžiku měla Sami 11 let a málo zkušeností s divadlem, přesto bratra poslechla a nakonec byla vybrána ze zástupu tisíců hereček, do této role se vrátila v době kdy se hra znovu přesunula na Broadway. Tato hra slavila úspěchy nejen na poli jevištním, ale také hudebním když v roce 2008 získala nominaci na Grammy. Na Broadway ještě ztrvárnila roli v muzikálové verzi GRINCHE a mimo Broadway si zahrála například ve hře OOHRAH!.

V roce 2010 se potkala na konkurzu pro reklamní spot s režisérem Tony Kayem, který si ji prosadil do konkurzu pro film DETACHMENT s Adrienem Brodym, Jamesem Caanem, Lucy Liu či Christinou Hendricks. V tomto emocionálním filmu si zahrála pro děj velmi důležitou vedlejší roli prostitutky, které se snaží hlavní postava, hrána Adrienem Brodym pomoci, ale zároveň je jediná, které se otevře. Tato těžká role byla výzvou, se kterou jí pomohl jak Brody, kterého označila za svého mentora, tak rešisér Kaye, který ji nabídl volnost v dopilování charakteru postavy. Tento film měl premiéru na Tribeckém Filmovém Festivalu.

Sami právě dokončila s Nicolasem Cagem film STOLEN Simona Westa, který vypráví o bývalém zloději, který musí zachránit svou dceru. Objevit by se měla i ve sci-fi THE CONGRESS, kde možná uplatní své debatní zkušenosti, kterým dominuje při současném studiu na základní škole a už si vybírá vysokou.

Je zastupována Davidem Guillodem a Jeffem Morronem z Intellectual Artist Management snad jí to přinese velký počet zajímavých rolí. Co se týče hudební stránky tak Sami byla součástí výročního koncertu SONDHEIM a ve večeru věnovaném pianistovi a skladateli Byronu Janisovi si zazpívala jak sama, tak i v duetu s Robertem Cucciolim.


22.1.1996
Florida, USA
Sami Gayle csfd

Candy JarNoeVampire AcademyFuturologický kongresNelítostný žertUnesenáOddělenSpravedlnost v krviMilionový lékařAs the World Turns


Aktualizace osobnostního profilu Sami Gayle: 30.10. 2023 12:28