Andrew Stanton 58 let


ANDREW STANTON je v Pixar Animation Studios jednou z nejvýraznějších osobností už od roku 1990, kdy do firmy, složené z elity průkopníků počítačové animace, nastoupil jako devátý zaměstnanec a stal se jejím druhým animátorem. Jako kreativní viceprezident nyní vede a dohlíží na práce na všech celovečerních i krátkých filmech Pixaru.

Stanton byl jedním ze čtyř scénáristů, kteří byli v roce 1996 nominováni na Oscara za Příběh hraček a jako scénárista se podílel na všech následujících filmech Pixaru – Život brouka, Příběh hraček 2, Příšerky s.r.o. a Hledá se Nemo. Kromě toho pracoval na Životu brouka jako pomocný režisér a byl vedoucím výroby Příšerek s.r.o. a Oscarem oceněného snímku Ratatouille z roku 2006.

Svou kariéru zahájil v osmdesátých letech jako animátor v Kroyer Films Billa Kroyera. Současně také napsal scénář pro Ralpha Bakshiho.


3.12.1965
Boston, Massachusetts, USA
Andrew Stanton csfd

Toy Story 4: Příběh hračekHledá se DoryUniverzita pro příšerkyJohn Carter: Mezi dvěma světyVALL-IHledá se NemoPříšerky s.r.o.Toy Story 2: Příběh hračekŽivot broukaToy Story: Příběh hračekObi-Wan KenobiMighty Mouse, the New AdventuresFinding Dory: Marine Life InterviewsA StoryFor All MankindPříběhy nekonečnaLegionVolejte SauloviStranger ThingsAutaÚžasňákoviBuzz Lightyear of Star Command: The Adventure BeginsA Visit to the Pixar Living ArchiveRalph-E: The Art of the Color ScriptAnimation OutlawsBreaking the Mold: The Re-Making of Mighty MousePříběh Pixaru100 Greatest CartoonsDear Diary: A Film About Female PubertyFinding Nemo Submarine Voyage76. Annual Academy AwardsRichard & Judy


Aktualizace osobnostního profilu Andrew Stanton: 2.11. 2023 22:24