Kurt Sutter 63 let


Kurt Sutter byl odmalička velký samotář. Většinu dětsví strávil zavřený u televize, stranou od ostatních. Právě díky televizi se v něm projevil budoucí zájem o filmařinu.

Kurta Suttera inspirovala jména jako Strindberg, O'Neill nebo Genet, od kterých se učil. Po absolvování univerzity se odstěhoval do Los Angeles, kde začal psát. V roce 2001 dostal nabídku od stanice FX podílet se na seriálu THE SHIELD (Policejní odznak). Poslední dvě epizody sedmé řady už dokončil jako výkonný producent. Kurt poté pokračoval ve spolupráci s FX se svým úspěšným seriálem SONS OF ANARCHY, kde sám ztvárnil jednu z klíčových postav. Právě seriál z prostředí motocyklových gangů Sons of Anarchy přiměl Suttera natočit dokument OUTLAW EMPIRES, který pojednává o skutečných motorkářských gangech.

Kromě televizních seriálů Kurt v současné době pracuje na celovečerních projektech se společnostmi Warner Brothers a Paramount.

Sutter žije v Los Angeles se svoji manželkou, herečkou Katey Sagal která se stejně jako on objevuje jako jedna z hlavních postav v seriálu Sons of Anarchy. Maji spolu tři děti, Sarah, Jacksona a Esmé.


5.5.1960
USA
Kurt Sutter csfd

This BeastBojovníkZákon gangu: MayovéMistr popravčíZákon ganguPolicejní odznak


Aktualizace osobnostního profilu Kurt Sutter: 19.4. 2024 14:42