Clio Goldsmith 66 let


Clio Goldsmith narozená 16. června 1957 v Paříži, „prolétla“ v evropské kinematografii mezi roky 1980 a 1986. V tomto období vytvořila deset filmových a televizních rolí. Půvabná francouzská dívka, dcera ekologa Edwarda Goldsmitha (1928-2009) a potomek rodiny židovských bankéřů a velkovévody z Toskánska, je také neteří, miliardáře Sira Jamese Goldsmitha. Její původ je německý a přes Británii, rodina usídlila ve Francii.

Dvakrát nafotila Clio sérii snímků pro italský pánský časopis Playmen. Ze showbyznysu odešla Clio po rozvodu s prvním manželem Carlem Alessandrem Puri Negrim (velice bohatý dědic rodu Pirelli), který byl jejím manželem v období let 1982 až 1985. Podle dostupných informací spolu mají dceru. Od roku 1990 je Clio vdaná za Marka Shanda a mají společně dceru Ayeshau Shand. Dnes žijí v Římě a Clio rovněž tak užívá příjmení Shand. Mark je velkým ochráncem přírody a nejen v Anglii známý svými cestopisy. Markovou sestrou a tudíž švagrová pro Clio, je Camilla, vévodkyně z Cornwallu, která je druhou ženou Charlese, prince Walesu. Jeho první ženou byla samozřejmě Diana (1961-1997). Podle nejnovějších zpráv by Clio po několika letech života v Římě, měla odejít od Marka a nyní žít v Londýně se svou druhou dcerou (to je ale zpráva neověřená).

V paměti jistě Clio zůstává zejména jako atraktivní a sexy herečka, s šibalským výrazem mezi nevinností a hříchem.


16.6.1957
Paříž, Île de France, Francie
Clio Goldsmith csfd

L'étincelleDonna giusta, LaDárekLe Grand PardonDáma s kaméliemiLa Caduta degli angeli ribelliMiele di donnaPlein sudLa cicalaLa Nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Clio Goldsmith: 18.4. 2024 16:49