Janine Turner 61 let


Janine se narodila 6. Prosince 1962 v Lincolnu ve státě Nebraska Turnerovi a Janice Guantt. Mládí však prožila v Texasu, kam se její rodiče s ní i s o čtyři roky starším bratrem přestěhovali. V té době byly Janine tři roky. Když jí bylo šest let vyhrála soutěž Little Miss Texas. Od 15 let se věnuje modelingu a focení katalogů. V roce 1977 odjíždí do New York City.

Po tomto úspěchu se stává žádanou hollywoodskou herečkou a v roce 1993 se objevuje po boku Silvestra Stalloneho v dobrodružném velkofilmu CLIFFHANGER. O čtyři roky později si zahraje ve filmovém zpracování v Americe velice úspěšného seriálu LEAVE IT TO BEAVER postavu June Cleaverové. Rok 1999 je ve znamení snímku FATAL ERROR, jenž je katastrofickou vizí epidemií zasaženého lidstva. Televizní film se nedočká žádného ocenění a zařadí se do řady účelových televizní snímků. Dalším kouskem, který mohli tuzemští diváci vidět je TAJNÝ ROMÁN, romantický příběh odehrávající se v italské Florencii. Janine se v této době narodí první dítě, holčička Julliete.

V roce 2000 si Janine všimne Robert Altman a obsadí jí do menší role ve filmu DR. T A JEHO ŽENY. Velkým návratem po zlaté éře Zapadákova je účinkování v seriálu "Strong medicine", vysílaném i v Českou televizí. Ve výrazně proženském, feministickém seriálu hraje roli gynekoložky Dany Stoowé. Momentálně žije na svém ranči v Texasu, věnuje se modelingu, herectví, výchově své malé dcery a čeká na svou další roli.


6.12.1962
Lincoln, Nebraska, USA
Janine Turner csfd

Birthright OutlawTaking the ReinsPatsy & LorettaGosnell: The Trial of America's Biggest Serial KillerRunnin' from my RootsOccupy, TexasThe Ivy League FarmerV mysli vraha1 MessageBlack WidowMaggie's PassageOsudný flirtThe Night of the White PantsZázrační pejsci 2Walker, Texas Ranger: Falešné obviněníBez výčitekBirdie and BogeyDr. T a jeho ženySmrtící selháníTajný románBludný kruhUtajená krásaNechte to na BeaveroviRudá krevÚtěk z infernaCliffhangerAmbulanceOcelové magnólieVražedná opiceKřižáci uliceTai-PanLékařská akademieSvětla páteční nociZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiKřižovatky medicínyZapadákov


Aktualizace osobnostního profilu Janine Turner: 6.3. 2024 04:10