Hal Lindes 70 let


Kytarista Hal Andrew Lindes je bývalým členem britské rockové skupiny Dire Straits, do které přišel koncem roku 1980. Původně z malé kapely hrající po klubech se stala vyhledávaná hudební skupina, která vyprodávala stadióny.

Během této zkušenosti Lindes objevil své nadšení a vášeň pro skládání hudby k filmům, což vyústilo v rozhodnutí, že v roce 1985 opustil skupinu a rozhodl se naplno věnovat skládání filmové hudby. Takto započala jeho kariéra coby skladatele, který je v současnosti podepsán jako autor hudby pod desítkami nejrůznějších filmů. Jeho následná kariéra mu přinesla i nejrůznější nominace a ocenění. Z jeho filmové tvorby lze uvést například snímky VÁLKA SURFAŘŮ (2002) od režiséra Rona Molera či KLUCI JSOU ZPĚT (2009) od režiséra Scotta Hickse.

Jeho angažmá nezůstává pouze u skládání filmové hudby - čas od času si zahraje koncert nebo naváže spolupráci s jinými umělci z hudební branže.


30.6.1953
Monterey, California, USA
Hal Lindes csfd

Lost FareTalismanRadost pro FreddiehoAlbertův odkazKluci jsou zpětLosing GemmaŠťastná třináctkaIn Denial of MurderAlibi pro vrahaTekoucí písekVálka surfařůThe HuntThe Whistle-BlowerČervené baretyForgive and ForgetThe Blind DateVent de colèreGangsteři z Atlantic CityReckless: The MoviePolice 2020Zrádné polibkyInfiltrátorThe Great KandinskyBermuda GraceDon't Do ItVinaTuláciThe SyndicateGirlfriendsIn the ClubApparitionsLittle DevilComplete Guide to Parenting, TheShakespeaRe-ToldNY-LONBest of Both WorldsThis Is Personal: The Hunt for the Yorkshire RipperBig Bad WorldRecklessThe Vanishing ManZlatá klecTajemství Lake SuccessBetween the LinesTECXCBS Summer PlayhouseScreen OneScreen Two


Aktualizace osobnostního profilu Hal Lindes: 25.4. 2024 12:43