Míla Vích (1912 - 1975)


Průkopníkem - otcem byl Alois Vích z Východních Čech, který byl v Hradci Králové městským sociálním fotografem a dokumentaristou. Měl pět dětí z nichž prvorozený Václav a poslední Bohumil se vydali po stopách otce a stali se kameramany.

Posléze odchází do Krátkého filmu a věnuje se krátkometrážním a reportážním filmům. Jeho asistenti se po čase stali také významnými kameramany nebo samostatnými fotografy (Špáta, Milič). V začátcích televize, kdy se vysílalo z Besedy, s ní velmi krátkou dobu spolupracoval. Ale televizní práce, její specifika, jsou již pro celoživotního filmového kameramana tak velmi rozdílná, že zůstává v Krátkém filmu až do smrti.


10.3.1912
2.7.1975
Praha, Československo
Míla Vích csfd

Vzbouření na vsiOsud na řecePražský flamendrKrálovna stříbrných horBláhové děvčeDruhé mládíManželka něco tušíUmlčené rtyLízin let do nebeZe všech jedináZtratila se Bílá paníVysokovský kohoutZávod kompresory a jeho výrobní programAutomobilisté! Automobilisté?Světový rekord překonánZablácené stopyCo po Evianu...?Spartakiáda 1960Ten soudruh ze sklárenStakleni gradTajemství ChetitůPlitvická jezeraTo jsou Bratři v trikuNárodní umělkyně Otylie BeníškováLadovi furiantiMistři zimních sportůMladé dnyPamátník národního písemnictvíPrvá brázdaSpartakiádaMájové setkáníVI. zimní olympijské hry v OsloVelký svátekHudební jaroToamna în deltaNavrácený zrakHlas zeměLidé a párkyChodská rapsodieCesta k barikádámFrank mezi námiLid si vládne sámNevíme dne...Za jedním cílemBouřeKolesa dějinVlast vítáNáš bytečekO lidech a tramvajíchO lidech před pultem a za ním I.O lidech před pultem a za ním II.O lidech před pultem a za ním III.Výlet na měsícPlatit, prosím!Muži mě pronásledujíNěco se tu změniloKřižovatka životaPoesie poutiSvátek matek 1945Čaj o páté


Aktualizace osobnostního profilu Míla Vích: 13.11. 2023 00:36