Mónica Zanchi 0 let


Mónica Zanchi se narodila ve Švýcarsku v Bernu a ve světě kinematografie se objevila na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, převážně v Itálii. Její životopisné údaje zcela chybí, takže její život před vstupem do světa filmu, i samotný přístup k filmu nám zůstává záhadou. Rok narození je nejčastěji určován jako 1955.

Debutem byl horor Giuliana Petrelliho L´OCCHIO DIETRO LA PARETE plný zvráceností a sexuálních úchylek. Následné drama Alberta Cavalloneho L´ UOMO, LA DONNA E LA BESTIA – SPELL (DOLCE MATTATOIO) je klasickým snímkem italské produkce v této době a je opět plný zvráceností a sexu. Švýcarská blondýnka zde vytvořila poměrně důležitou roli prostitutky. S Laurou Gemser v roli Emanuelly se poprvé Mónica setkala ve filmu SUOR EMANUELLE (1977), kde hrála Monicu Catsabriagu a svým půvabem i herectvím zde slavnou Lauru zastínila. Ta bez svého „rádce“ Joe D´Amata trochu tápala, naopak Mónica jako mlaďoučká nymfomanka uspěla. Podruhé to bylo ve stejném roce a snímek, již opět pod vedením Joe D´Amata EMANUELLE E GLI ULTIMI CANNIBALI (1977), je asi nejznámnějším filmem, kde Mónica hrála, tentokrát to byla role Isabelle Wilkes, ale film je spíš směsí zmatků a kanibalismu, než rozumného děje. Rok 1977, zakončila Mónica malou rolí v kriminálce AUTOSTOP ROSSO SANGUE, v hlavní roli s Francem Nerem.

Roku 1978 jí Mario Gariazzo obsadil do role Monicy ve sci-fi, sexy komedii INCONTRI MOLTO RAVVICINATI DEL 4º TIPO. Celý film s velmi nízkým rozpočtem, byl v podstatě jen trik, jak ukázat nahé obě hlavní protagonistky filmu, Mónicu Zanchi a Mariu Baxu. Menší role v roce 1978, pak přišla ještě se snímkem PORCO MONDO. Roku 1979 hrála Mónica v hlavní roli dívku Inés, ve filmu INÉS DE VILLALONGA 1870. Malou roli pak dostala v oceňovaném filmu Dina Risiho s Vittorio Gassmanem v hlavní roli CARO PAPA (DRAHÝ OTČE).

Roku 1980 se objevila pouze ve filmu ACTION a o dva roky později jako Marika ve filmu L´INCENERITORE a jako Yvette v televizním snímku VAMPIRISMUS. Pak už měla pouze dvě malé role. Roku 1985 v erotickém snímku SOGNI EROTICI DI CLEOPATRA a na závěr kariéry v roce 1990 přišel opět film s erotickým podtextem JOURS TRANQUILLES A CLICHY. Tento film vyšel v roce 2006 i u nás pod názvem TICHÉ DNY V CLICHY.


25.4.2024
Bern, Švýcarsko
Mónica Zanchi csfd

Tiché dny v ClichySogni erotici di CleopatraInceneritore, L'VampirismusActionDrahý otčeInés de Villalonga 1870Incontri molto ravvicinati del quarto tipoPorco mondoAutostopL'occhio dietro la pareteNahá mezi kanibalySpell, dolce mattatoioSuor Emanuelle


Aktualizace osobnostního profilu Mónica Zanchi: 25.4. 2024 07:24