David S. Goyer 58 let


David Samuel Goyer se narodil roku 1965. Vystudoval scenáristiku na University of Southern California, kam se od své promoce v roce 1988 často vrací do hodin svého profesora Nelsona Giddinga jako hostující pedagog. Hned roku 1989 prodal svůj první scénář k béčkovému filmu s Jean-Claude Van Dammem SMRTÍCÍ ZATYKAČ.

Goyer se shlédl v adaptacích akčních a velmi populárních komiksů. Největším úspěchem je bezpochyby scénář k oslavovanému restartu batmanovské série. Spolu s Christopherem Nolanem Goyer napsal scénář k filmu BATMAN ZAČÍNÁ (2005) a pro pokračování TEMNÝ RYTÍŘ napsal alespoň námět. Počítá se s ním však i pro scénář k třetímu Batmanovi, kterého Nolan plánuje na rok 2011. Dalšími velkými komiksovými úlovky pak pro Goyera jsou noví X-Meni X-MEN ORIGINS: MAGNETO či film SUPERMAN: MAN OF STEEL, k nimž by měl napsat scénář.

Jako režisér Goyer natočil ještě duchařské thrillery PŘEHLÍŽENÝ (2007) a NENAROZENÍ (2009) a dvě epizody úspěšného seriálu FLASHFORWARD - VZPOMÍNKA NA BUDOUCNOST, který podle románu Roberta J. Sawyera sám vymyslel.


22.12.1965
Ann Arbor, Michigan, USA
David S. Goyer csfd

Terminátor: Temný osudBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiGodzillaMuž z oceliGhost Rider 2NenarozeníBatman - Gothamský rytířJumperBatman začínáBlade: TrinityBlade 2ZigZagBladeNick Fury, zvláštní agentSmrtihlavVrána: Město andělůVládci loutekArkádaDemonic ToysKickboxer 2 - Cesta zpátkySmrtící zatykačNadaceKabinet kuriozit Guillerma Del ToraSandmanKryptonConstantine: The Legend ContinuesConstantineDa Vinciho démoniFlashForward - Vzpomínka na budoucnost


Aktualizace osobnostního profilu David S. Goyer: 3.11. 2023 03:25