Rachel McAdams 45 let


Lze s úspěchem tvrdit, že se kanadská rodačka připravovala na dráhu herečky celý svůj život. Poprvé ochutnala, jak chutná herectví ve svých sedmi letech. Od svých dvanácti pravidelně vystupovala v divadle a školních představeních. Kultura ji tak očarovala, že původně zamýšlela univerzitní dráhu v oblasti kulturních studií, ale nakonec se přiklonila k herectví a v roce 2001 promovala na jedné z nejprestižnějších kanadských škol – Univerzitě v Yorku.

Sympatická brunetka s krásným úsměvem potvrdila svůj status o rok později v komedii Nesvatbovi. Z filmu se stal kasovní trhák a s tržbami dosahujícími téměř 300 miliónů dolarů ji otevřel cestu do Hollywoodu. V následujících dvou letech, tj. 2006 a 2007 na sobě Rachel začala cítit velký tlak okolí a rozhodla se stáhnout do ústraní a dát si od natáčení pauzu. Ve stejném období odmítla role ve filmech Ďábel nosí prádu, Casino Royale nebo Mission Impossible 3.

V roce 2008 se vrátila na filmový plac ve dvou nízkorozpočtových filmech – retro dramatu z konce 40. let Manželská klec a příjemném road movie Šťastlivci. Dále se Rachel blýskla svou rolí v novinářském snímku Na odstřel, který vycházel z produkce BBC. Následovala role Irene Adler po boku Roberta Downey Jr. v komerčním hitu Sherlock Holmes. V roce 2011 se vrátila v malém cameu v pokračování Sherlocka Holmese a střihla si jednu z hlavních rolí ve filmu Půlnoc v Paříži, který režíroval Woody Allen. Loni se objevila po boku Channinga Tatuma v romantické komedii Navždy spolu. Svou náklonnost k tématu cestování časem potvrdila svou rolí ve filmu Lásky čas.

V jednom rozhovoru se nechala slyšet, že by v budoucnosti ráda spolupracovala s Danielem Day-Lewisem, James Francem a Sam Rockwellem. Do svých 22 let se vyhýbala létání. Nejradši cestuje hromadnou dopravou nebo na kole. Je alergická na koně. V nejbližší době se můžeme těšit na politický thriller Most Wanted Man. Svůj hlas také propůjčí novému animáku Malý Princ a objeví se i v chystaném snímku Camerona Crowea.


17.11.1978
London, Ontario, Kanada
Rachel McAdams csfd

To jsem já, Margaret!Doctor Strange v mnohovesmíru šílenstvíEurosong: Příběh skupiny Fire SagaNoční hraNeposlušnostDoktor StrangeAlohaBojovníkMalý princSpotlightVše bude v pořádkuNejhledanější mužLásky časK zázrakuNavždy spoluVášeňPůlnoc v PařížiSherlock Holmes: Hra stínůHezké vstáváníNa odstřelSherlock HolmesZakletý v časeŠťastlivciManželská klecNesvatboviNoční letZáklad rodinyProtivný sprostý holkyZápisník jedné láskyMy Name Is TaninoPerfect PieSpoluvinaŽába k zulíbáníDaveCo kdyby...?Temný případSlings and ArrowsShotgun Love DollsHarrison Ford: Hollywood HeroMarvel Studios: AssembledMáme jasnoZvuky mořeEllie Goulding - How Long Will I Love YouDoctor Strange - bonusový prodloužený IMAX trailerFront Row FlynnHollywood InsiderAFI Life Achievement Award: A Tribute to Diane KeatonIMDb on the Scene - Interviews21st Annual Critics' Choice AwardsZlatý Glóbus 2016Guys Choice Awards 2015Dish Nation


Aktualizace osobnostního profilu Rachel McAdams: 12.4. 2024 23:50