Michael Sheen 55 let


Michael Sheen byl již takřka deset let hvězdou londýnských divadel a objevil se v celé řadě filmů, když ho v roce 1999 objevilo i americké publikum zásluhou jeho výkonu v broadwayské adaptaci Amadea.

V roce 1993 se stal členem skupiny Cheek by Jowl a za svůj výkon ve hře Don't Fool With Love byl nominován na Ian Charleson Award. Téhož roku exceloval v třídílném televizním filmu Gallowglass stanice BBC, který s v roce 1995 v rámci projektu Mystery! vysílal i v americké televizi na stanici PBS. Svou první roli v celovečerním filmu získal o rok později, kdy si zahrál po boku Johna Malkoviche a Julie Roberts ve snímku Mary Reilly. Premiéra tohoto filmu se ale pozdržela a do kin byl uveden až rok po premiéře Sheenova druhého filmu Othello. Do povědomí se ale tehdy patrně nejvíce zapsal rolí Roberta Rosse, bývalého milence Oscara Wildea, v biografickém snímku Oscar Wilde. K vidění byl také v britském road movie Krajina srdce po boku Marka Addyho v roce 2002.

Po svém úspěchu v roli Amadea se začal objevovat i ve významnějších rolích. Po boku Heatha Ledgera, Wese Bentleyho a Kate Hudson si v roce 2002 zahrál ve snímku Čtyři pírka – zkouška cti a po boku Kate Beckinsale se o rok později objevil ve filmu Underworld. Téhož roku si také zahrál roli premiéra Tonyho Blaira v televizním snímku Stephena Frearse The Deal. V roce 2004 si zahrál rockovou hvězdu zmítanou rozvodem v romantické komedii Zákon přitažlivosti, kde se mu úspěšně dařilo zastínit i hvězdy jako Pierce Brosnan či Julianne Moore. V roce 2005 navázal na svůj úspěch ve snímku Underworld v pokračování Underworld: Evolution, opět po boku Kate Beckinsale. Téhož roku si zahrál i v kasovním trháku režiséra Ridleyho Scotta Království nebeské, kde mu byli hereckými kolegy Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, Liam Neeson či Edward Norton.

O rok později si v oscarovém snímku Stephena Frearse Královna zopakoval roli Tonyho Blaira, ve kterém v titulní roli excelovala Helen Mirren a za svůj výkon získala Oscara. Snímek byl na Oscara nominován celkem v šesti kategoriích.


5.2.1969
Newport, Gwent, Wales, Velká Británie
Michael Sheen csfd

Last Train to ChristmasDolittleApostleTo Provide All PeopleŠkolní nářezBradův životKterý je ten pravý?Alenka v říši divů: Za zrcadlemNorman: Mírný vzestup a tragický pád stratéga z New YorkuNoční zvířataPasažéřiDaleko od hlučícího davuSedm dní v pekleSmrt čmuchalaUnder Milk WoodJak se dostat na PrincetonProkletí Midasovy skříňkyThe Gospel of UsTwilight sága: Rozbřesk - 2. částCapture Anthologies: The Dimensions of SelfFew OptionsHenry ze zkumavkyPůlnoc v PařížiResistanceTwilight sága: Rozbřesk - 1. částAlenka v říši divůKrásný chlapecOdpočítáváníTRON: Legacy 3DZvláštní vztahyZvonilka a velká záchranná výprava5 posledních lásekProkletý klubTwilight sága: Nový měsícUnderworld: Vzpoura LycanůDuel Frost/NixonMusic WithinHG Wells: War with the WorldKenneth Williams: Fantabulosa!Krvavý diamantKrálovnaUnderworld: EvolutionKrálovství nebeskéZkáza spolku gentlemanůDirty Filthy LoveZákon přitažlivostiProud časuRozverná mládežThe DealUnderworldKrajina srdceČtyři pírka: Zkouška ctiStrážní anděléOscar WildeOthelloGallowglassBest Interests


Aktualizace osobnostního profilu Michael Sheen: 5.2. 2024 22:27