Snoop Dogg 52 let


„Říkám pravdu a vím o čem mluvím, proto jsem hrozba"

Hudební tvorba Už ve dvaceti letech se snažil prorazit, když se svými bratranci založil skupinu s názvem 213, pojmenované po telefonní předvolbě Long Beach. Později se jeho sólový počin "Hold on" dostal k v té době vlivnému a už známému producentovu, kterým nebyl nikdo jiný než Dr. Dre, ten ho pozval na konkurs a už byla ruka v rukávu. Vznikla dlouholetá spolupráce a přátelství na celý život. S jeho společností Death Row Records podepíše smlouvu pod pseudonymem Snoop Doggy Dogg. Do pamětí fandů hip hopu se raper s jedinečným hlasem zapsal, když vydal vlastní sólo album Doggystyle (1993). To se stalo čtyřikrát platinovým a prodalo se téměř 5 miliónů kopií. V letech devadesátých spolupracoval také se svým velkým přítelem 2Pacem. Na jehož nešťastnou smrt reagoval albem Tha Doggfather, které bylo poslední pod labelem Death Row Records. Se společností No Limit Records vydal tři alba, všechna získala platinová ocenění. Sedmasedmdesáti minutová hudební kompilace R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece, která vznikla pod labelem společnosti Geffen Records a na které spolupracoval mimo jiných s rapery, jako Nelly, 50 Cent, nebo s hercem/hudebníkem Justinem Timberlakem. Snoop Dogg stále rozvíjí svoji tvořivost a proto v roce 2012 trochu pozměnil svůj styl, navštívil Jamajku a začal pracovat na reggae albu. Pro které si dokonce pozměnil pseudonym na Snoop Lion. Kromě hudební se však věnuje i filmové branži a to nejen, když přispívá svými tracky na filmové soundtracky, ale i jako herec.

Filmová tvorba Jeho herecká kariéra obsahuje i několik hlavních rolích, sice v průměrných až podprůměrných filmech, jako THE WRECKING CREW (1999), BONES (2001), či MYČKA (2001). Spíše se, nicméně objevuje v malých rolích, většinou hrajícího sám sebe ve snímcích MLÁDÍ V TRAPU (2003), FUTURAMA: FIALOVÝ TRPASLÍK (2009), nebo SCARY MOVIE 5 (2013). Poprvé se ukázal v malé roli ve zhulené komedii MAZANÍ HOŠI (1998). V roce 2001 se mihl i se svým parťákem Dr. Drem ve filmu TRAINING DAY. O dva roky později režisér Todd Phillips obsadil do své ulítlé komedie MLÁDÍ V TRAPU, ve které si zahrál právě sám sebe a ve filmu na zahraní party předvedl svůj koncert. Rok na to si vše zopakovali v akční komedii STARSKY & HUTCH, tentokrát si střihl roli Hutchova informátora Huggy Beara. Jeho honorář za tento film činil 500,000 dolarů. Nejednou také propůjčil svůj specifický hlas postavičkám v animovaných filmech, jako byly RYCHLÝ STRIPES (2005), ARTUR A MIMOJOVÉ (2006) a TURBO (2013).

Zajímavosti ze Snoopova života Je obrovským sportovním fanouškem. Výborným muzikantem, ale i skvělým bavičem. Neváhá zadarmo trénovat mládež v jeho oblíbeném americkém fotbale, kterému se věnuje i jeho syn. Jeho nejoblíbenějším týmem je Pittsburgh Steelers. Je také skalním fanouškem thrash-metalové skupiny Metallica. IQ tohoto zapřisáhlého kuřáka marihuany činí úctyhodných 147 bodů. V roce 1997 si vzal středoškolskou lásku, manželství však nevydrželo, ale pár spolu má tři děti, dva syny a dceru. Chodil na stejnou střední školu a ve stejnou dobu, jako herečka Cameron Diaz. Svému autu říká "Snoop de Ville" a svému grilu "Snoop de Grille".


20.10.1971
Long Beach, California, USA
Snoop Dogg csfd

The UnderdoggsBromatesDenní směnaPierre the Pigeon-HawkAddamsova rodina 2Domino: Battle of the BonesThe House Next Door: Meet the Blacks 2The SummoningSpongeBob ve filmu: Houba na útěkuUnbelievable!!!!!Addamsova rodinaJmenuju se DolemitePlážový povalečPsí kusyFuture WorldMěsto lžíGrow HouseMeet the BlacksPopstar: Vše pro slávuWhat Are the Chances?Ladíme 2Snoop & Son: A Dad's DreamStraight Outta ComptonSázka na nejistotuOdnoklassniki.ru: naCLICKaj udačuScary Movie 5TurboMac & Devin Go to High SchoolWe the PartyBig Time ChristmasFreaknik: The MusicalVelký třeskArthur a Maltazardova pomstaBrunoDown for LifeGolden DoorArthur a MinimojovéHood of HorrorBoss'n UpNájemníciRychlý StripesThe L.A. Riot SpectacularPerfektní servisStarsky & HutchMládí v trapuNejhledanější v MalibuSláva jen pro mrtvéBonesCrime Partners 2000MyčkaTraining DayTvrďákTha Eastsidaz3 the Hard WayPodsvětíThe Wrecking CrewUrban MenaceWhiteboysCaught UpHouse party 4


Aktualizace osobnostního profilu Snoop Dogg: 5.11. 2023 22:02