Lukáš Hendrych 55 let


Lukáš Hendrych po střední škole v roce 1987 nastoupil do České televize – do dětské redakce jako asistent kamery, kde se učil od Milana Dostála, Petra Primy, Honzy Huška, Věry Štynglové, Františka Procházky nebo od Ládi Plicky. Poté přešel do Laterny Magiky, kde po boku Jaroslava Kučery dokončoval filmově-divadelní projekt Odysseus. Pak následoval filmově-divadelní projekt Minotaurus pod vedením Jaromíra Kačera.

Působil i jako trikový kameraman na Barrandově, kde pod vedením Františka Uldricha nebo Jiřího Rumlera spolupracoval na projektech Konec básníků v Čechách, Krvavý román, Nexus, atd.

Díky zkušenostem z Laterny Magiky se podílel na natáčení uměleckých projekcí pro divadelní a muzikálová představení: Divadlo Karlín – „451° fahrenheita“ (1994), Divadlo GEG B.Hybnera – „Žil byl Hollywood“ (1995) režie Viktor Tauš, Ta Fantastika – „Excalibur“ (2003) režie Vladimír Morávek, atd.

Lukáš je podepsán i pod filmovými dokumenty o Evě Urbanové nebo filmovém dokumentu Na cestě (režie Tomáš Hejtmánek), který byl oceněn na festivalu v Berlíně. Jako hlavní kameraman se podílel na legendárním vystoupení bratří Nedvědových na Strahově pod vedením Petra Novotného nebo na TV pořadech Skrytý potenciál, Hrdina kuchyně, atd. Za zmínku také stojí stálá multimediální expozice Škoda Center v německém Wolfsburgu s expozicemi předních českých výtvarníků (David Černý).


1.3.1969
Pardubice, Československo
Lukáš Hendrych csfd

Matka v trapuMůj příběhDissidentMalostranské humoreskyChinaski: Každej ví kulovýOsudy hvězdDětská encyklopedie světaHrdina kuchyněSkrytý potenciálAno, šéfe!Lucie Bílá - Můj příběhZdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Slanej déšťTvůj světDětská encyklopedie světa II


Aktualizace osobnostního profilu Lukáš Hendrych: 18.3. 2024 07:44