René-Jean Chauffard (1920 - 1972)   † 52 let


Francouzský herec René-Jean Chauffard má na svém kontě bezmála padesát vedlejších rolí ve filmu a televizi, hrál také divadlo, zviditelnila jej především početnější spolupráce s filmovým režisérem J. P. Mockym. Chauffard pocházel z Paříže a jako divadelní herec se začal uplatňovat již za druhé světové války, v několika hrách soudobého dramatika J. P. Sartra hrál v několika pařížských divadlech, pokusil se i o vlastní autorské práce a divadelní režii.

V šedesátých letech dostával znovu i zajímavé herecké příležitosti ve filmu, ve Vadimově slavném upírském příběhu A UMŘÍT Z ROZKOŠE (Et mourir de plaisir, 1960) ztvárnil postavu doktora Velariho, jako tulák se objevil v Resnaisově filmu VÁLKA SKONČILA (La guerre est finie, 1966). S již zmíněným režisérem Jean-Pierrem Mockym spolupracoval poprvé v roce 1963, poté ve třech jeho filmech hrál úlohy policejních inspektorů (PŘÁTELÉ KOPRETINY – Les compagnons de la marguerite, 1967; VELKÉ PRÁDLO – La grande lessive, 1968; L’ALBATROS, 1971). Kromě toho příležitostně pracoval také pro televizi a dabing, poslední položkou v jeho filmografii je komedie CHUT! (1972), opět v režii J. P. Mockyho, kde hrál soudce.

René-Jean Chauffard zemřel náhle 30. října 1972 ve věku 52 let.


24.8.1920
Paříž, Île de France, Francie
30.10.1972
Paříž, Île de France, Francie
René-Jean Chauffard csfd

Mocky sans MockyChut !L'AlbatrosLa Part des lionsL'ÉtalonLa Vampire NueSoloHallucinations sadiquesL'Écume des joursLe SocrateVelké prádloLe Voleur d'enfantsPřátelé kopretinyVálka skončilaHuis closL'Or du DucJaloux comme un tigreUn drôle de paroissienLe Sahara brûleA umřít z rozkošePantalaskasSans familleStroj na diamantyFrancouzský kankánFrou-FrouLe Secret d'Hélène MarimonOtec, matka, služka a jáLa Route NapoléonAgence matrimonialeKrásky nociIdentité judiciaireTrois télégrammesZvonokosyLes Amants du pont Saint-JeanLe Couple idéalLa Fille aux yeux grisPot-BouillePosledních pět minut


Aktualizace osobnostního profilu René-Jean Chauffard: 24.4. 2024 06:40