Joseph Bishara 53 let


Joseph Bishara je herec, producent a v neposlednom rade skladateľ filmovej hudby. V mladosti sa zaujímal prevažne o elektronickú hudbu, kedy ho zaujala nemecká hudobná skupina Tangerine Dream. Táto elektronická skupina zložila hudbu ku niekoľkým filmom, napr. k akčnej dráme Michaela Manna, Zlodej (1981). Možno povedať, že aj toto bol istý impulz pre Josepha začať skladať filmovú hudbu. Jeho láska k hororovým filmom zažala po zhliadnutí filmu Kabinet doktora Caligariho, z roku 1920 a klasiky Upír Nosferatu (1922).

Ako hudobný producent sa Joseph podieľal na hororových muzikáloch Repo: Genetická opera! (2008) a The Devil's Carnival (2012). Okrem filmovej tvorby spolupracoval aj s umelcami ako je Tech N9ne, Marilyn Manson alebo skupinou Nine Inch Nails. Pre svoje pokračovania úspešných hororov, si James Wan opäť zvolil Bisharu, ako skladateľa pre jeho avantgardný hudobný štýl, a skvelé zobrazenie temného prostredia. Takto sme sa dočkali filmu Insidious: Kapitola 2 (2013) alebo V zajatí démonov 2 (2016). Joseph dostal ponuku pre skladanie hudby aj k tretiemu pokračovaniu filmu Insidious: Posledný kľúč (2018), v tomto prípade však režisérsku stoličku vystriedal Adam Robitel. To, že sa tento skladateľ stal dvorným skladateľom Jamesa Wana dokazuje už v poradí piata spolupráca na filme Vtelenie zla (2021).

Joseph Bishara je držiteľom ceny American Society of Composers, rovnako aj ceny Fangoria Chainsaw Award, ktorá je zameraná na horory a thrillery. V roku 2019 bol nominovaný na Hollywood Music In Media Awards.


26.7.1970
USA
Joseph Bishara csfd

HorrorscopeCelloInsidious: Červené dveřeTrim SeasonUkolébavkaThe Free FallV zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkazZhoubné zloZvrácenáBody CamDreamkatcherAnnabelle 3La Llorona: Prokletá ženaPotomekRoom for RentInsidious: Poslední klíčDead NightTemná strana dveříThe WorthyV zajetí démonů 2Gorgeous VortexInsidious 3: PočátekTales of HalloweenThe Vatican TapesAnnabelleGraceInsidious 2Temné nebeV zajetí démonů11-11-11InsidiousNight of the DemonsAutopsyNepohřbenýThe GravedancersPower PlayThe ConventJoseph's GiftProlhané krásky: Prvotní hříchEli Roth: Historie hororuMasters of HorrorHookedDoggie HeavenAnnabelle 2: Zrození zla


Aktualizace osobnostního profilu Joseph Bishara: 19.11. 2023 18:12