Raymonde Vattier (1901 - 1991)


Francouzská herečka Raymonde Vattier se od mládí věnovala hlavně divadlu, ke spolupráci s filmem se dostala až ve zralém věku, a i když dostávala jen menší role, s její tváří měli možnost se seznámit i čeští diváci. Pocházela z Paříže a s profesionálním herectvím začínala počátkem dvacátých let 20. století na scéně Théâtre Sarah Bernhardt, později vystřídala několik dalších pařížských divadel.

Všimnout si jí můžeme také v komedii RABÍN JÁKOB (Les aventures de Rabbi Jácob, 1973) v hlavní roli s Louisem de Funèsem, kde ovšem v epizodním výstupu markýzy rozhořčeně odjíždějící ze svatby pronese jedinou větu. Podobně malé příležitosti dostala také ve válečné komedii KAM SE PODĚLA SEDMÁ ROTA? (Mais où est donc passée la 7ème compagnie, 1973) nebo v kriminálce RENÉ KACHNA (René la canne, 1977). Filmová kamera ji zachytila naposledy v rámci romantického melodramatu POSLEDNÍ ROMANTICKÝ MILENEC (Le dernier amant romantique, 1978), později se ještě několikrát objevila v televizi.

Raymonde Vattier zemřela v Paříži 9. května 1991 v nedožitých devadesáti letech.


22.9.1901
Paříž, Île de France, Francie
9.5.1991
Paříž, Île de France, Francie
Raymonde Vattier csfd

Ce monde est merveilleuxHombre objetoLa Nuit tous les chats sont grisRené la canneAkce Lady MarlèneLa Nuit des cent millionsSérieux comme le plaisirKam se poděla sedmá rota?Rabín JákobLes PatatesLes Ruses du diable (Neuf portraits d'une jeune fille)Fifi PírkoMademoiselle de la FertéComment épouser un premier ministreLe Temps des copainsBídníciCette nuit-làCyrano de BergeracLa Vie de MarianneArdéchois-coeur-fidèleUn curé de chocLa Demoiselle d’AvignonLes MisérablesL'Homme de l'ombreIllusions perduesLe Temps des copains


Aktualizace osobnostního profilu Raymonde Vattier: 1.4. 2024 10:12