Arťom Michalkov 48 let


Mladší ze dvou synů Nikity Michalkova, prostřední z jeho tří dětí z druhého manželství, Arťom Nikitovič Michalkov, se narodil 8. prosince 1975 v Moskvě. Je jednou z mnoha ratolestí rozvětveného stromu v Rusku i u nás dobře známé umělecké rodiny. Kromě slavného otce se může pochlubit i stejně slavným strýčkem, Andrejem Michalkovem-Končalovským, sestrami herečkami, z nichž u nás je známější mladší Naděžda a dědečkem Sergejem Michalkovem, který je kromě mnoha jiného autorem textu sovětské i současné ruské hymny. Jeho babička Natalja Končalovská byla básnířkou, překladatelkou a autorkou knih pro děti. Jediným členem rodiny, který není aktivní v žádné oblasti umění, je tak jeho matka, Taťjana Michalkova (roz. Solovjova), která je činná v oblasti charity.

Při natáčení filmu LAZEBNÍK SIBIŘSKÝ (1998) dělal svému otci asistenta režie a zároveň ve filmu ztvárnil roli Buturlina. Toto nebyla jeho první filmová role, dřív než otec mu příležitost, byť jen v epizodní dětské roli, dal strýček Andrej, když ho v roce 1979 obsadil do svého filmu SIBERIÁDA.

Arťomovo štěstí se nevyčerpalo narozením do slavné a úspěšné rodiny. Provází ho i v jeho pracovních nabídkách. V roce 2003 hrál v seriálu UČASTOK, kde se objevil po boku Sergeje Bezrukova, Vladislava Galkina či Marie Porošiny. Hrál rovněž ve filmu 9. ROTA, v němž se kromě něj objevila řada vycházejících i stávajících hvězd ruského filmového nebe (Fjodor Bondarčuk, který film i režíroval, Artur Smoljaninov, Alexej Kravčenko a debutující Konstantin Krjukov).

Devátá rota nebyl jediný válečný film, v němž hrál. V roce 2010 se objevil v pokračování slavného filmu svého otce, UNAVENI SLUNCEM: ODPOR. Kromě svého kolegy z 9. roty, Artura Smoljaninova, se v tomto filmu před kamerou setkal i se svou mladší sestrou Naďou. Se svou starší sestrou Annou se před kamerou setkal hned následujícího roku ve filmu PIRAMMMIDA.


8.12.1975
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
Arťom Michalkov csfd

Garděmariny 1787. MirDuchless. Konec glamuraPiraMMMidaMoskva, ja ljublju těbja!Unaveni sluncem 2: OdporPuťŽara9. rota72 metrůDve luny, tri solncaLazebník sibiřskýSibiriádaDobrý člověkLegenda FerrariDžinnKontrigraZagadka dlja VěryV lesach i na gorachUčastokMister NokautStavka na ljubovOstanovka


Aktualizace osobnostního profilu Arťom Michalkov: 1.4. 2024 02:22