Henry Czarniak (1937 - 1986)   † 48 let


Francouzský herec polského původu Henry Czarniak měl se svou vizáží drsňáka šanci stát se hvězdou kriminálního žánru, nakonec se ale musel spokojit jen s desítkami vedlejších rolí. V polovině šedesátých let se začal objevovat souběžně v divadle a filmu, účinkoval například na pařížské scéně Théâtre Récamier, před kamerou debutoval vedlejší rolí ve filmu VELKÉ HUBY (Les grandes gueules, 1965), hrál také s J. P. Belmondem (HO!, 1968), Fernandelem (MUŽ V BUICKU – L’homme à la buick, 1968) nebo A. Delonem (JEFF, 1969).

Od počátku sedmdesátých let spolupracoval Czarniak i s televizí, hrál v několika kriminálních seriálech, ale i historických inscenacích. Jeho filmografii uzavírá několik méně známých snímků kriminálního žánru, naposledy se objevil jako překupník v dramatu RVAČKA (La baston, 1985).

Henry Czarniak zemřel náhle při nedělní partii pokeru v březnu 1986 ve věku 48 let.


3.9.1937
Mulhouse, Francie
2.3.1986
Paříž, Île de France, Francie
Henry Czarniak csfd

La BastonFemmes de personneS.A.S. à San SalvadorLes Diplômés du dernier rangVivre ma vieRetour en forceL'HoroscopeNěžné kuřePlein les poches pour pas un rond...Un professeur d'américainDeux cloches dans la neigeOperace ENTEBBEStellaLe GuêpierSituace je vážná, nikoli však zoufaláEmmanuelle IILáska a smrtMonsieur JadisSaint-Just ou La force des chosesL'Impossible objetMuž z AcapulcaDobrodružství je dobrodružstvíPetrolejářkyRumový bulvárThe Lady in the Car with Glasses and a GunJeffPirátova nevěstaHo!La Beauté sur la terreLes Oiseaux vont mourir au PérouMuž v buickuL'homme qui valait des milliardsLe Chevalier des TouchesLes Grandes GueulesKřižovatkyAllô BéatriceMarcheloupPapa PouleJan KryštofMédecins de nuitLes HéritiersLes Douze LégionnairesThe New AvengersErreurs judiciairesL'Homme sans visageHistoires insolitesLes Brigades du tigreLe Miroir 2000Les Dossiers du professeur MorganLaureLes Oiseaux raresLa PrunelleVyšetřovaní komisaře Maigreta


Aktualizace osobnostního profilu Henry Czarniak: 24.4. 2024 15:01