Monique Tarbès 89 let


Francouzská herečka Monique Tarbès se ve filmu objevovala jen výjimečně, i u nás jsme ji ale mohli vidět v několika známých komediích. Narodila se v Paříži a její vlastní jméno zní Monique Anglereaud, před filmovou kamerou se mihla poprvé v rámci historického snímku KÁŤA (Katia, 1959), poté se věnovala hlavně divadlu a vystupovala na různých pařížských jevištích (Théâtre de la Bruyère, Théâtre du Palais Royal). Kromě divadla a nepočetných příležitostí ve filmu začala spolupracovat také s televizí, kde účinkovala v záznamech divadelních představení. Pokusila se prorazit i jako zpěvačka.

Filmovým divákům se připomněla zatím naposledy v komedii TELEFON ZVONÍ VŽDYCKY DVAKRÁT (Le télephone sonne toujours deux fois, 1985), v této době ale často hrála v televizi. Příležitostně dodnes hraje v divadle a televizi.


22.5.1934
Paříž, Île de France, Francie
Monique Tarbès csfd

72/50Appelez-moi TontonTelefon zvoní vždycky dvakrátUn verano de infiernoPauvre ErosUrsule MirouëtLa PlumeNěžné kuřeLa Grande RécréLumièreSvatý rokĎábelská trojiceL'Heptaméron (Joyeux compères)Muž z AcapulcaL'IngénuCvokovéLe roi cerfAnatoleLes CombinardsL'Or du DucLa Bonne occaseL'amour médecinKáťaŽena zákonaL'académie des 9Les brigades du TigreMalaventureMessieurs les jurésDobrodružství Arséna LupinaRocamboleSueurs froides: Dernier week-endUn jour, un destinEntrez sans frapper


Aktualizace osobnostního profilu Monique Tarbès: 19.2. 2024 10:27