Max Casella 56 let


Max Casella je americký herec, známý pro roli v televizním seriálu RODINA SOPRÁNŮ nebo jako hlas Daxtera ve videohře Jak and Daxter.

V letech 1989-1993 hrál Vincenta "Vinnie" Delpina v televizním seriálu DOOGIE HOWSER, M.D. po boku Neila Patricka Harrise. V roce 1992 hrál Racetraka Higginse v Disney muzikálu NEWSIES – film je natočen podle skutečných událostí z roku 1899, kdy skupinka kluků, kteří roznášeli noviny, povstala proti Josephu Pulitzerovi a Williamu Randolphu Hearstovi. O další dva roky později vytvořil postavu Paula Marca v životopisném filmu Tima Burtona – ED WOOD. Největší boom pak přišel v roce 1999 s již zmiňovaným seriálem RODINA SOPRÁNŮ. A hned na to ho můžeme vidět ve filmu s Robertem de Nirem – PŘEBER SI TO. Jeho hlas můžeme slyšet v několika animovaných filmech, za zmínku pak určitě stojí dabing lemura Ziniho v Disney filmu DINOSAURUS.

Mezi další vydařené projekty, na kterých se podílel, patří romantické drama NOUZOVÝ VÝCHOD (2008), krimi seriál IMPÉRIUM – MAFIE V ATLANTIC CITY (2010) nebo akční seriál ZPOVĚĎ (2011). V roce 2013 ztvárnil roli Pappiho Corsicata v hudební komedii V NITRU LLEWYNA DAVISE nebo roli Eddiho v další komedii Woodyho Allena – JASMÍNINY SLZY.


6.6.1967
Washington, District of Columbia, USA
Max Casella csfd

AllswellNěžný barScenes from an Empty ChurchThat Cold Dead Look in Your EyesThis Is the NightPapíroví pavouciLate NightNight Comes OnKolo zázrakůSea OakJackiePod rouškou nociApplesauceChristmas EveDivoká kartaJasmíniny slzyOldboyPoslední láska Robina HoodaStárnoucí gigoloTrust, Greed, Bullets & BourbonV nitru Llewyna DaviseZabít tišeAgenti v sukních: Jaký otec, takový synNěkde dnes večerScaring the FishNouzový východTvrdé paliceHoši z BristoluTa známá Bettie PageBehind the SeamsDinosaurusKing of the Open Mic'sMalá mořská víla II: Návrat do mořeFreak Talks About SexPřeber si toJeště blbějšíSeržant BilkoRychlejší než vítrEd WoodNewsiesKaleidoskopKrál TulsyWeCrashedDobrý bojRay Donovan


Aktualizace osobnostního profilu Max Casella: 31.10. 2023 18:39