Phil Collins 73 let


Philip David Charles Collins, jak zní celé jméno hudebníka, producenta a herce, se narodil 30.ledna 1951 v Londýně. Když bylo malému Philovi pět let, dostal jako vánoční dárek bubny. Zpočátku ho učil hrát jeho strýc. Postupně se stal lepší než on. Nejčastěji hrál vedle televize a rádia, kde písně napodoboval. Nikdy se nenaučil noty. Vymyslel vlastní systém bubnování, který používá.

V Melody Makeru našel inzerát, kde hledali bubeníka s citem pro akustiku. Inzerát si podala hudební skupina GENESIS, která tehdy už hledala třetího bubeníka. Zkoušku absolvoval v domě Petera Gabriela a tak se Phil Collins v roce 1970 stal členem legendární skupiny. Phil chodil pravidelně na každou zkoušku a songy se naučil zpaměti. Po roce vydal se skupinou album Nursery Cryme. Příležitostně pomáhal Peteru Gabrielovi s vokály. V roce 1975 vydali album s názvem The Lamb Lies Down on Broadway. V tomto roce Gabriel opustil skupinu kvůli sólové dráze. Hledali za něho náhradu, ale nikdo neuspěl, proto se rozhodli, že hlavním zpěvákem bude právě Phil. První album nazpívané Collinsem vydali v roce 1976 a jmenovalo se A Trick of the Tail. Album vedlo americké hitparády. V Británii dosáhlo 3. příčky. V 80.letech zažívala skupina největší úspěchy a nejúspěsnější období. Genesis obdrželi nominaci hudební TV MTV za nejlepší videoklip roku 1987.V roce 1996 Collins Genesis definitivně opustil. Jako sólověmu zpěvákovi se mu daří velmi dobře.

V roce 1988 vznikl film BUSTER, kde Phil dostal titulní roli a vytvořil soundtrack k filmu. V roce 1999 se podílí na tvorbě animovaného filmu z dílny společnosti Disney nazvaného TARZAN. Jako tvůrce soundtracku se Phil na jaře roku 2000 dočkal svého největšího životního úspěchu. Získal cenu Americké filmové akademie - OSCARA - za původní filmovou hudbu.

Spolupracoval s bývalou členkou legendární švédské skupiny ABBA Anni-Frid Lyngstad. V roce 1982 produkoval její sólové album. Lidé byli nadšeni jeho emotivními texty. Vydal s Anni-frid i úspěšný duet, který se stal obrovským hitem. Účastnil se na nahrávkách Roberta Planta, Petra Gabriela či Erica Claptona. Za píseň Another Day in Paradise (1990, 1. v americké hitparádě) získal cenu GRAMMY.


30.1.1951
Londýn, England, Velká Británie
Phil Collins csfd

Kniha džunglí 2BaltoA kapela hrála dálPodvodníciHookBusterThe Return of BrunoCalamity the CowPerný denMiami ViceImmediate FamilyGenesis: The Last Domino?Brian Pern: A TributeMr. Pori Jazz808Top of the Pops: The Story of 1980GenesisNathan East: For the RecordLegendy rockuBecoming the BeatlesProg Rock BritanniaGenesis - koncert v ŘíměRare and Unseen: The BeatlesSedm epoch rockuLive Aid RememberedTommy and Quadrophenia Live: The Who50 Most Awesomely Bad Songs... EverThe Phil Collins: Finally... First Farewell TourLife less ordinaryParty at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham PalaceThe Jubilee GirlGenesis: The Way We Walk - Live in ConcertThe Genesis SongbookThe Beatles RevolutionBagpipe: Instrument of War - Part 2Slavná alba: Phil Collins – Face ValueIn My LifePhil Collins & His Big BandPhil Collins: Paris LiveTop TenAll-Star Concert for MontserratSlavná albaVH1 StorytellersPower Vision - Pop GalerieThe History of Rock 'N' Roll, Vol. 6The History of Rock 'n' RollYou Can't Do That! The Making of 'A Hard Day's Night'Phil Collins: A Closer LookWho's Tommy, the Amazing Journey, TheJedno dítě, jeden hlasEric Clapton: 24 NightsMemories of 1970-1991Queen: The Days of Our LivesTwo Rooms: A Tribute to Elton John & Bernie TaupinLive at KnebworthWho Live, Featuring the Rock Opera Tommy, TheGenesis: Live at Wembley StadiumNelson Mandela 70th Birthday TributePrince's Trust Rock Gala, The


Aktualizace osobnostního profilu Phil Collins: 2.11. 2023 02:55