Gerhard Bienert (1898 - 1986)


Gerhard Max Richard Bienert se narodil do rodiny nakladatele. Vyrůstal s bratrem Rainholdem, který se stal taktéž hercem. V roce 1916 se po maturitě přihlásil do armády. První světovou válku prožil u kavalérie. Po válce, na radu otce, zahájil v Berlíně studium germanistiky a filosofie. Po dvou semestrech studia přerušil a začal hrát divadlo. Od roku 1919 docházel do herecké školy Maxe Reinhardta. Následovaly první divadelní role, zpočátku v komparsu. Od roku 1921 vystřídal několik berlínských scén, až nakonec roku 1928 oba bratři založili vlastní divadlo.

Bienert byl jedním z mála herců, kteří pracovali i v západním Berlíně. Padesátá léta odehrál v NDR ve filmech ERNST THAELMANN - SOHN SEINER KLASSE z roku 1954. O dva roky později si zahrál hraběte Mansfelda v THOMAS MUENTZER – EIN FILM DEUTSCHER GESCHICHTE.

Gerhard Bienert byl hercem vedlejších rolí, které ztvárnil v 74 filmech. V roce 1977 byl jmenován národním umělcem NDR. Jeho třetí manželkou byla herečka Inge Herbrecht. Herec je pohřben na lesním hřbitově v berlínském Zehlendorfu.


8.1.1898
Berlín, Německá říše
23.12.1986
Berlín, Východní Německo
Gerhard Bienert csfd

Einzug ins ParadiesWas soll bloß aus dir werdenGroß und KleinHerbstzeitKarlchen, durchhaltenDer zweite MannDu und icke und BerlinSabine WulffHosteskaUtrpení mladého WertheraBlumen für den Mann im MondSuse, liebe SuseAlwin auf der LandstraßeDer Nackte Mann auf dem SportplatzHaló, taxi !Der kaukasische KreidekreisEin idealer GatteElixíry ďáblaGartenpartyVerwandte und BekannteDenn ich sah eine neue ErdeEffi BriestFernsehpitaval - Sprechen Sie zur Sache, AngeklagteAndroklus und der LöweDáma z JanovaDie Gesichte der Simone MachardWie man Karriere machtWir lassen uns scheidenDer SnobKleiner Mann - was nun?Ohrfeige, DieSvatební noc v deštiBez pasu v cizích postelíchSozialaristokratenViel Lärm um nichtsDie HoseMutter Courage und ihre KinderAlwin der LetzteDie heute über 40 sindKalné vodyReportage 57Zmatky láskyBídníciDer Prozeß wird vertagtEin Mädchen von 16 ½Emilia GalottiKlotz am BeinLissyOnkelchens Traum oder Eine seltsame VerlobungPolonia expresPolonia-ExpressThomas MüntzerYvettiny milionyEin PolterabendErnst Thälmann - Syn své třídyNepřemožitelníMein Herz darfst du nicht fragenDie KreuzlschreiberDie Nacht der ZwölfBlumova aféra


Aktualizace osobnostního profilu Gerhard Bienert: 19.11. 2023 12:16