Elizabeth Berkley 51 let


Elizabeth Berkley (narozena ve Farmington Hills, Michigan, USA) je herečkou už od dětských let. 178 cm vysoká Elizabeth se narodila s heterochromií, což je stav různě zbarvených duhovek, takže její pravé oko je napůl zelené a napůl hnědé a levé oko je celé zelené. Od malička milovala tanec a odjela do New Yorku, kde začala spolupracovat s tanečníky a choreografy, a mohla tak převést svůj zájem na profesionální úroveň. Začala se objevovat v některých baletních představeních, včetně Labutího jezera, a v roce 1983 i v některých muzikálech.

Její nejznámější postavou je ale tanečnice Nomi Maloneová v lehce eroticky laděném snímku SHOWGIRLS. Snímek byl značně kritizován a Berkleyová dostala za svůj výkon nepopulární Zlatou malinu (antioscaři, Razzie awards). Elizabeth se proto rozhodla, že zlepší své herecké dovednosti a bude přijímat raději menší role v kvalitnějších filmech. Objevila se v KLUBU ODLOŽENÝCH ŽEN jako Phoebe LaVelle po boku velkých jmen jako Goldie Hawn, Bette Midler a Diane Keaton, v OPRAVDOVÉ BLONDÝNCE (Tina) a dále přijímala role v nezávislých filmech jako TAXMAN, ZATRACENĚ DIVNÁ JÍZDA, ROGER DODGER, atd. Měla také malou roli prostitutky najaté postavou Al Pacina ve sportovním dramatu Olivera Stonea VÍTĚZOVÉ A PORAŽENÍ, a další vedlejší roli ve filmu Woodyho Allena PROKLETÍ ŽLUTOZELENÉHO ŠKORPIONA.

Milovníkům kriminálních seriálů jistě neunikla její role v DIAGNÓZA VRAŽDA (1994, epizoda Flashdance with dead, postava Shannon Thatcherové), KRIMINÁLKA LAS VEGAS (2003, epizoda Lady Heather's Box, postava tanečnice Renée), BEZE STOPY (2004) a později o něco výraznější roli v KRIMINÁLCE MIAMI, kde v letech 2008 – 2009 ztvárnila postavu Julie Winstonové, ex-milenky Horatia Cainea. Další výraznější seriálovou rolí byla Kelly Wentworthová v seriálu z lesbického prostředí THE L WORD (u nás vysílaného pod názvem Láska je láska), v šesté a poslední sérii po boku Jennifer Beals, se kterou jsou velmi dobré přítelkyně.

V současné době se Elizabeth Berkley věnuje ve spolupráci s MTV svému programu Zeptejte se Elizabeth pro dospívající dívky. Herečka cestuje po celé zemi a setkává se s dívkami všech věkových kategorií a diskutuje s nimi o různých tématech, která jsou pro ně důležitá (o svém programu mluvila v pořadu THE TALK).


28.7.1972
Farmington Hills, Michigan, USA
Elizabeth Berkley csfd

Lucky ChristmasSamantha DarkoŽeny v nesnázíchČerná vdovaMeet MarketDetonátorMoving MalcolmOvládání mysliStudent SeductionRoger DodgerVražedné ambiceElevator, TheHoničkaProkletí žlutozeleného škorpiónaRecept na úspěchAfrikaPoslední zavoláníVítězové a poraženíZatraceně divná jízdaNáhodné setkáníTaxmanA Time to RevengeArmitage III: Poly MatrixOpravdová blondýnkaKlub odložených ženLegenda divočinyShowgirlsBandit: Bandit Goes CountryZa pět minut dvanáct: Svatba v Las VegasMolly & GinaZa pět minut dvanáct: Hawajský stylBod zlomuFrogSaved by the BellNová holkaMelissa a JoeyKriminálka MiamiLáska je LáskaZákon a pořádek: Zločinné úmysly


Aktualizace osobnostního profilu Elizabeth Berkley: 10.3. 2024 16:39