Marion Game (1938 - 2023)


Francouzská herečka Marion Game odehrála bezmála třicet vedlejších komediálních rolí ve filmech, často účinkuje také v televizi, nedílnou součástí jejích aktivit je ale i divadlo a dabing. Narodila v Casablance v Maroku, které tehdy ještě patřilo do francouzské koloniální sféry. S divadlem začínala v polovině šedesátých let 20. století, krátce nato se poprvé mihla i před filmovou kamerou, nedlouho nato navázala spolupráci také s televizí.

Od konce šedesátých let spolupracovala v televizí a i tady se jí dostalo zviditelnění v celé Evropě, dvojroli Belindy a Prosperiny hrála v historickém seriálu MARKÝZ DE BOIS DORÉ (Ces beaux messieurs de Bois Doré, 1976), francouzští diváci ji mohli vidět také v seriálových adaptacích osvědčených literárních předloh (LESK A BÍDA KURTIZÁN – Splendeurs et misères de courtisanes, 1975; NANA, 1981). Celkem dvanáctkrát se objevila v televizním cyklu V DIVADLE DNES VEČER (Au théâtre ce soir, 1968-1984). Kromě účasti v dalších průměrných filmech je na místě zmínit její účast na španělsko-francouzském dramatu SLADKÉ CHVÍLE (Dulces horas, 1982), později hrála převážně v televizních seriálech s kriminálním tématikou.

V poslední době se Marion Game objevuje na stránkách francouzských časopisů především díky účasti na úspěšném seriálu SCÈNES DE MENAGES (2009-2013), kde v roli Huguette vytvořila manželský pár s Gérardem Hernandezem. Bohaté uplatnění našla v dabingu, začínala s filmy, později ji diváci mohli slyšet v oblíbených amerických seriálech. Matku Cindy Walshovou namluvila v seriálu BEVERLY HILLS 90210, americkou herečku Shirley Knight pak dabovala v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, příležitostně její hlas zaznívá také v animované produkci.

Marion Game se již v devatenácti letech provdala a se svým prvním manželem, hercem Philippem Ledieu měla dceru Virginii Ledieu (*1960), která je dnes též herečkou a vytíženou dabérkou. V letech 1968-1972 byl jejím partnerem herec a moderátor Jacques Martin (1927-2009), poté žila se švýcarským hercem Jacquesem Verlierem (1933-1992), s nímž má dva syny.


31.7.1938
Casablanca, Maroko
23.3.2023
Clamart, Francie
Marion Game csfd

Mocky sans MockyScènes de ménages : ça s'enguirlande pour NoëlScènes de ménages : Enfin en vacances, à la merDernière station avant l'autorouteHon na zločinceAsterix a VikingovéCapitaine Casta : Amélie a disparuLa Route à l'enversLe Cri du silenceLe GalopinBlancs cassésLa DérapadeLe Facteur de Saint TropezParkingMon curé chez les ThaïlandaisesŠťastný Luke - Bratři Daltonové na svoboděSladké chvíleFrénésie tziganeLe MandarinVoulez-vous un bébé éprouvette ?Želva na zádechAttention chien méchantLa Fille d'AmériqueLes RebellesL'AcrobateLes InfidèlesOublie-moi, MandolineKrást se musí umětLes Onze mille vergesVous ne l'emporterez pas au paradisLa Grande noubaY'a un os dans la moulinetteLa Dernière bourrée à ParisLes Malheurs de la comtesseBlázniví bažantiJsem nevěrný manželL’AlbatrosKoňská hlavaLa Liberté en croupeLes PoneyttesNinaProfil zločinuScènes de ménagesDuchové a přízrakyPlus belle la vie72 hodinŽena v taláruAu coeur de la loiQuai n° 1Madame le proviseurAlice Neversová


Aktualizace osobnostního profilu Marion Game: 16.3. 2024 01:22