Joseph Trapanese 39 let


Joseph Trapanese je americký skladatel filmové hudby.  Absolvoval bakalářské studium kompozice na Manhattan School of Music a později získal také titul M.A. (master of arts) v oboru hudba pro vizuální média v University of California, Los Angeles (UCLA). V této škole později v letech 2008–2011 působil jako učitel kompozice elektronické hudby. V roce 2016 se stal členem Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Je zakládajícím členem The Echo Society.

Spolupráce s duem Daft Punk však pro Josepha Trapaneseho neznamenala jen práci na projektech pro Walt Disney Pictures, ale i nabídky na mnoho dalších projektů. Trapanese se tak stal například jedním ze skladatelů hudby k filmům Zátah: Vykoupení (2011) a Zátah 2 (2014) režiséra Garetha Evanse. Také dvakrát opětovně spojil síly s režisérem TRON: Legacy 3D Josephem Kosinskim, a to na filmech Nevědomí (2013) – zde spolupracoval při tvorbě hudby se skupinou M83 – a Hrdinové ohně (2017).

Z filmů lze dále zmínit např. hudbu k filmům podle knih Veronicy Rothové Rezistence (2015) a Aliance (2016), hudební životopisné drama Straight Outta Compton (2015), nebo muzikálový hit Největší showman (2017) s Hugh Jackmanem v hlavní roli. Ze seriálů pak Jean-Claude Van Johnson nebo Unsolved.


7.8.1984
New Jersey, USA
Joseph Trapanese csfd

Nikdo tě nezachráníThe MachineSpiderhead8bitové VánocePrisoners of the GhostlandŠťastně spolu‘Ohana: Rodina je pokladA Girl and a GunCoffee & KareemProjekt PowerVýbuchLady and the TrampSpolujízdaArctic: Ledové pekloRobin HoodSprinterHrdinové ohněNejvětší showmanShimmer LakeZhan lang 2AlianceStandThe Siege of JadotvilleRezistenceStraight Outta ComptonEarth to EchoZátah 2NevědomíJumpmasterPathfinderMamitasZátahCesta venZúčtování: ArmagedonOstrov lebekScott Pilgrim jde na věcSvětlo a stínyZaklínačReleaseBojíte se tmy?


Aktualizace osobnostního profilu Joseph Trapanese: 9.12. 2023 18:21