Bill Irwin 74 let


William Mills "Bill" Irwin se narodil v Santa Monice učitelce Elizabeth a technikovi Horacovi Irwingovým. Odpromoval na Oberlinově Univerzitě v roce 1974 a přihlásil se na Ringling Brothers and Barnum & Bailey Clown College. V roce 1975 pomáhal se založením s cirkusem Pickle Family v San Franciscu, kde vystupoval jako klaun. Cirkus opustil v roce 1979 a rozhodl se pro divadelní činnost.

V roce 2013 se spojil s Davidem Shinerem a společně vytvořili hudební představení Old Hats, které ve stejný rok vyhrálo divadelní cenu Drama Desk Award. I když je Bill Irwin hlavně znám pro svojí divadelní práci klauna, také si zahrál v několika dramatických hrách. Objevil se třeba po boku Steva Martina a Robina Williamse ve hře Waiting for Godot v roce 1988.

Billův první debut ve filmu se odehrál v roce 1980 a to s filmem Pepek námořník, kde si zahrál po boku svého kolegy Robina Williamse. Objevil se také v komedii Moje modré nebe, kde si zase zahrál po boku Steva Martina. Výraznější roli získal v bohužel ne moc známém muzikálu Stepping Out po boku Lizi Minnelli. Do širšího povědomí diváků se dostal hlavně snímkem Rachel se vdává (2008), kde si zahrál otce Anne Hathaway a kritiky byly velice k jeho roli pozitivní.

V roce 2011 si zahrál v pilotní epizodě seriálu Muž s posláním. Nebo se také objevil v seriálu Jak prosté. Hodně lidí netuší, že Bill Irwin je hlasem robota TARS ve sci-fi snímku Interstellar.


11.4.1950
Santa Monica, California, USA
Bill Irwin csfd

High TideRustinSpoiler AlertLust Life LoveBastardiSvědectvíNikdy není pozděSesame Street: Play All Day with ElmoInterstellarHigher GroundRachel se vdáváElmo's World: What Makes You Happy?Napříč vesmíremTemná hmotaŽena ve voděManchurianský kandidátThe Truth About MirandaIgbyProjekt LaramieElmo's World: The Wild Wild WestGrinchCesta ke štěstíSen noci svatojánskéIlluminataSubway Stories: Tales from the UndergroundManhattan podle číselSestra v akci 2: Znovu v černém hábituSilent TongueStepping OutTaková normální láskaMoje modré nebeOsm mužů z kola venThe Regard of FlightKauza TheranosPozlacený věkNemocnice New AmsterdamStar Trek: DiscoveryLegionTohle jsme my


Aktualizace osobnostního profilu Bill Irwin: 11.4. 2024 00:34