Bertrand Bonvoisin (1951 - 1991)


Francouzský herec Bertrand Bonvoisin se ve svém krátkém životě věnoval především divadlu, stopu po sobě zanechal ale také ve filmu a televizi. Narodil se ve vesnici Villerville na severu Francie a pocházel z početné rodiny (měl sedm sourozenců), matka Jeanine Bonvoisin (1926-1996) byla známou osobností komunální politiky a řadu let náměstkyní primátora v Rouenu. Právě matka vedla své děti k divadlu, kromě Bertranda se prosadila také jeho sestra Bérangere Bonvoisin (*1956), která je známou divadelní herečkou a režisérkou.

I když nadále hrál hlavně divadlo, jednu z hlavních rolí dostal například v dramatu HLUBOKÉ VODY (Eaux profondes, 1981) režiséra Michela Deville. Hrál i v několika krátkých filmech, velké příležitosti mu nabídla televize, jednu z titulních rolí slavného fyzika Frédérica Joliot-Curie hrál v životopisném snímku IRÈNE ET FRED (1984), zajímavé příležitosti dostal i v dalších televizních projektech. Před filmovou kamerou se objevil naposledy v menší roli ředitele v americké komedii natočené v Paříži TOHO DOKTORA CHCI ZA ŽENU (Beyond Therapy, 1987).

Při vystoupení na divadelním festivalu v africkém Zairu se Bertrand Bonvoisin zranil a zlomil si klíční kost. Během následujících vyšetření lékaři náhodou objevili nádorové onemocnění ve stádiu, kdy chorobě již nešlo zabránit. Bertrand ukončil své umělecké aktivity a odešel zpátky do severní Francie k rodině; zemřel krátce nato 6. července 1991 ve věku 39 let.


1.8.1951
Villerville, Francie
6.7.1991
Villerville, Francie
Bertrand Bonvoisin csfd

Toho doktora chci za ženuHôtel du paradisIrène et FredThérèse HumbertBourrier, LeEdward IIHluboké vodyStopa gigantůTapage nocturneLuluCapitaine X


Aktualizace osobnostního profilu Bertrand Bonvoisin: 4.11. 2023 20:06