Lia Amanda 91 let


Půvabná italská herečka Lia Amanda měla cestu na stříbrné plátno zjednodušenou tím, že pocházela z herecké rodiny a v první polovině padesátých let 20. století hrála různě velké role v jedenácti italských a francouzských filmech. Jejím otcem byl herec Mario Molfesi, ona sama později přijala pseudonym Lia Amanda. Před kamerou stála poprvé jako sedmnáctiletá v epizodní roli v mimořádně úspěšné komedii TOTÒ HLEDÁ PŘÍBYTEK (Totò cerca casa, 1949) v hlavní roli se slavným komikem Totò.

V roce 1954 byla Lia Amanda hostem filmového festivalu v brazilském São Paulo a tady potkala muže svého života. O něm mnoho nevíme, známe pouze jeho jméno – Arnaldo Carrara. Přes slibně se rozvíjející kariéru v italské i francouzské kinematografii odmítla Lia Amanda další nabídky, za Carraru se provdala a dodnes žije v Brazílii v soukromí.


2.9.1932
Řím, Lazio, Itálie
Lia Amanda csfd

Francouzský kankánHrabě Monte ChristoIl seduttoreTerra stranieraUna donna pregaViolenza sul lagoAlerte au sudAmanti del passatoCento piccole mammeTre storie proibiteTotò hledá příbytek


Aktualizace osobnostního profilu Lia Amanda: 19.11. 2023 10:28