Wolf Roth 79 let


Filmový a divadelní herec Wolf Roth, vlastním jménem Wolf Egbert Klapproth, se narodil 22. srpna 1945 v Torgau v Německu. Dětství strávil v Brémách. V roce 1961 odjel jako student na výměnný pobyt do Spojených států, kde získal vysokoškolský titul v Detroitu. Po návratu do vlasti začal navštěvovat Svobodnou univerzitu v Berlíně, kde studoval sociologii a podnikání. Později ho jeho přátelé přiměli k přijímacím zkouškám na hereckou školu Max-Reinhardt-Schule. U přijímacích zkoušek v něm objevila herečka Hilda Körner talent a Wolf tak ihned započal svou hereckou kariéru. Začal vystupovat v divadelních inscenacích a později i ve filmu.

Naposledy si zahrál ve Vilsmaierovu thrilleru RUSSIAN ROULETTE/RUSKÁ RULETA (2012) Wolfganga Fischera. Dodnes hostuje v divadlech jako Schiller Theater v Berlíně nebo Theater Oberhausen. Wolf Roth je ženatý s herečkou a zakladatelkou herecké školy ve Vídni Barbarou May, s níž má jednoho syna. Mezi jeho koníčky patří hudba a hra na klavír, které se věnuje už od dvanácti let.


30.8.1944
Brémy, Německá říše
Wolf Roth csfd

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločinyDie Einsamkeit des Killers vor dem SchussRussisch RoulettePod křídly láskyZabíjení je má práce, láskoDas Geheimnis im WaldProSieben FunnyMovie - Spiel mir das Lied und Du bist totGoldene ZeitenLáska na konci létaMozart - Ich hätte München Ehre gemachtLiebe hat VorfahrtEin himmlischer FreundLáska, láska, láskaVom Himmel hochDu bist mein KindEin Stück vom GlückOsobní trenérDavids RacheDer Mordsfilm - Unschuldig verbranntWald, DerDiebinnenEin Mord auf dem KontoFrauenmörder Arved ImielaGroßmutters CourageWiderspenstige ViktoriaDer EindringlingJenseits von BlauFalle, DieElegantní společnost s ručením omezenýmZu Dir oder zu mir?Im Regen nach AmerikaAuf halbem WegMona und MarilynWer anderen eine Grube gräbtDrei Bürger zum GeburtstagKandidáti života a smrtiGesche GottfriedMarijaPlutoniumSanfter SchreckenDie FastnachtsbeichteHigh RiskArmer RichardZinngeschreiEinladung zur EnthauptungIch werde dich töten, WolfInspektor Perrak greift einHeinrich IV.Kobra 11LivvagterneSmrt v lepší společnostiDie ProSieben MärchenstundeHotel snůPolicie HamburkDie Abstauber - Herrenjahre sind keine Lehrjahre


Aktualizace osobnostního profilu Wolf Roth: 23.3. 2024 09:11