Juliette Mills 77 let


Francouzská herečka Juliette Mills se nejprve prosadila v Americe, z pozdější doby ji i u nás mohli diváci vidět v několika francouzských filmech, nyní již ale dlouhou dobu žije v soukromí. Pochází z pařížského předměstí Neuilly-sur-Seine a od dětství se věnovala tanci, vystupovala mimo jiné v dětském baletním souboru pařížské Opery. Později studovala herectví u proslulé herečky Béatrix Dussane.

Do Francie se definitivně vrátila v roce 1970, velkou roli dostala například v dramatu OBLÁZKY Z ÉTRETAT (Les gales d’Étretat, 1974). Znovu často hrála v televizních seriálech (LIDÉ Z MOGADORU – Les gens de Mogador, 1972), kromě toho se objevovala i na divadelních jevištích, zajímavou kreaci předvedla například ve hře Bratři Karamazovi. U nás jsme ji mohli vidět jako hostinskou Lorette ve válečné komedii STEPUJÍCÍ STONOŽKA (Le mille-pattes fait des claquettes, 1977), v dalším známém filmu POLICAJT NEBO ROŠŤÁK (Flic ou voyou, 1979) hrála manželku zavražděného komisaře Bertranda. Mezitím také nadále spolupracovala s televizí, stále více se ale stahovala do ústraní a v soukromí se od konce sedmdesátých let věnuje malování. Před filmovou kamerou se objevila naposledy v rámci Boissetova snímku OBDOBÍ VEDER (Canicule, 1984). Jako malířka dodnes vystavuje nejen ve Francii, ale i ve světě.


1.8.1946
Neuilly-sur-Seine, Paříž, Île de France, Francie
Juliette Mills csfd

English Estate...e la vita continuaHorkoPauvre ErosVosičkaPolicajt nebo rošťákStepující stonožkaL'IntrépideL'Ironie du sortLes Murs ont des oreillesBraises de décembreLa RévélationLes Galets d'ÉtretatLes Portes de feuSex-shopLes Aventures de ZadigVivre la nuitLa Grosse caisseVelký pánBrigade vertePapa PouleHistoires insolitesTémoignagesLidé z MogadoruPot-BouilleDobrodružství Arséna LupinaLa Maison des boisMon seul amourLe Comte Yoster a bien l'honneurLe Tribunal de l'impossibleAllô PoliceThe 28th Annual Daytime Emmy AwardsLa Nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Juliette Mills: 22.3. 2024 02:37