Doc Phineas Kastle 73 let


Herec, tanečník, skladatel, archeolog, režisér, pedagog, filmař, spisovatel, interiérový designér, kostýmní výtvarník a producent.

Doc Phineas Kastle alias Ken Kastle byl televizní a filmový veterán, který se v showbyznysu pohyboval přes 60 let. Svou kariéru zahájil v šesti letech jako stepař v populární televizní show Pinky Lee v 50. letech. Vystupoval v seriálech Howdy Doody (1954), Art Linkletter (1963), Sky King (1951) a Annie Oakley (1954). Pravidelně vystupoval v Disneylandu a také s Andym Devinem. Do svých deseti let vystupoval jako dětská hvězda v divadle na Broadwayi.

Od tří let do sedmnácti let trénoval step u tanečníka Theo Masona, který se věnoval stepu, jazzu, moderně, společenskému tanci a gymnastice. Vynikal také ve forenzních disciplínách. Jeho debatní tým se umístil na prvním místě v zemi. Vyhrál státní mistrovství Kansasu v improvizovaném projevu a dále vyhrál mistrovství státu na Michiganské univerzitě. Jako teenager se dále věnoval modelingu a objevoval se v tisku v katalozích a magazínech. Během studia na U.C. Berkeley se objevil na mnoha módních přehlídkách. Nastoupil na fakultu jako ředitel vzdělávání pro John Robert Powers School of Modeling a patřil k nejlepším mužským módním návrhářům.

Při získávání bakalářského titulu v San Francisco Bay Area Doc napsal a režíroval 18 původních divadelních představení, která se hrála na jevišti Grace Stage v San Jose. Napsal a složil hudbu k broadwayskému muzikálu „Magik-Reality“ v roce 1972. Ken obdržel cenu Drama Desk Award a také absolvoval studium Magna Cum Laude a Presidents Scholar a byl uveden v seznamu „Whose Who na amerických univerzitách.


6.2.1951
USA
Doc Phineas Kastle csfd

Hollywood Warrioress: War of the GodsStar PawsUmění lovuSandokan se vracíZmijeAlexaStrašidelné nemocniceZáhady muzeíCesta za poklademJay Leno's GarageMistři zastavárnyJay Leno's GarageBrittle Glory


Aktualizace osobnostního profilu Doc Phineas Kastle: 17.4. 2024 04:16