Joey Soloway 58 let


Jill Soloway se narodila v Chicagu ve státě Illinois. Studovala UW-Madison a během studia se podílela na vytváření experimentální filmu s názvem Ring Of Fire, jednalo se o její první působení v pozici režiséra. Po vysoké škole ona se podílela na tvorbě The Brady Bunch, živé televizní show, která odstartovala její profesionální kariéru režisérky a divadelní tvůrkyně, píše poezii a prózu. Jill byla výkonným producentem show Tara a její svět (The United States of Tara), kterou vytvořil spisovatel Diablo Cody. Jill také pracovala jako scénáristka a výkonná producentka na sérii televize HBO, Odpočívej v pokoji (Six Feet Under), která byla vysílána v letech 2001 – 2005, celkem v pěti sezónách. Před tím, než se připojila k projektu Odpočívej v pokoji, v roce 2002, psala pro show Steva Harveyho, The Oblongs . Od doby Odpočívej v pokoji se podílela scénářích k seriálům Dirty Sexy Money, Chirurgové, Řekni, že mě miluješ.

Jill Soloway je silný stoupenec feminismu a také jednou ze spoluzakladatelek organizace „Object", dále spoluzaložila „East Side Jews collective", který se zaměřuje na znovuobjevování židovských tradic a způsobů, které by přilákaly „mladé Židy" a do jisté míry by tak obnovili tradiční formu tohoto náboženství.

Dále napsala novelu Jodi K., která byla publikována ve sbírce Three Kinds of Asking For It: Erotic Novellas. Jillin první román, Tiny Ladies in Shiny Pants: Based on a True Story, byl poprvé vydán v pevné vazbě v roce 2005, v brožované v roce 2006.


26.9.1965
Chicago, Illinois, USA
Joey Soloway csfd

Red SonjaTajné hrátkyTransparentJak dobýt AmerikuTara a její světDirty Sexy MoneyOdpočívej v pokojiNikkiValencia: The Movie/STomb Raider: The Legend of Lara CroftI Love Dick


Aktualizace osobnostního profilu Joey Soloway: 30.10. 2023 17:11