Ángel del Pozo 89 let


Španělský herec Ángel del Pozo Merino se narodil 14. července 1934 v Madridu. Začínal jako amatérský ochotník než se rozhodl herectví věnovat profesionálně. Spolu s maďarskou herečkou Lilí Murati (která žila ve Španělsku) debutovali v divadelní inscenaci a pozdější filmové adaptaci UN BRUTO PARA PATRICIA (1960). Ve filmu se proslavil záhy. Po snímcích jako MARGARITA SE ILAMA MI AMOR (1961), VUELVE SAN VALENTIN (1962) nebo ESCALE EN HI-FI (1963) se začal specializovat na natáčení tzv. Spaghetti westernů, kterých v 60. a 70. letech natočil na třicet titulů, ale i westernů vůbec. Mezi známější tituly patří určitě PEKLO MANITOBY (1965), VELKÁ PŘESTŘELKA (1966), FACCIA A FACCIA (1967), IL PREZZO DEL POTERE (1969) nebo EL CONDOR (1970).

Na konci dekády se rozhodl pověsit herectví tak říkajíc na hřebík. Od 90. let až do roku 2008 pracoval jako výkonný producent a manažer TV stanice TELECINCO u Gestevisión Telecinco (nyní Mediaset Espaňa Comunicación).


14.7.1934
Madrid, Madrid, Španělsko
Ángel del Pozo csfd

Nido de viudasLa mujer es cosa de hombresLa endemoniadaLeonorPovolání: ReportérÚltima jugada, LaŠimon a Matouš jedou na RiviéruLa muerte llama a las diezTři mušketýři 2Aquel maldito díaLe ComplotLe Guerriere dal seno nudoOi teleftaioi tou RupelProceso a JesúsTři mušketýřiUn hombre llamado NoonDuda, LaExpres hrůzyOstrov pokladůPancho VillaTarzán y el arco irisCatlowNada menos que todo un hombreBanda de los tres crisantemos, LaEl CondorHrůzné zrůdyIl corsaroSti mahi tis KritisTrasplante de un cerebroIl Prezzo del PotereMost přes LabeSimón BolívarL’ira di DioAventura en el palacio viejoCervantesLa sfinge d'oroMujer de otro, LaTváří v tvářPampa salvajeTampekoVelká přestřelkaL'Arme à gaucheLa Colt è la mia leggeMission spéciale à CaracasPeklo ManitobyAlféreces provisionalesBienvenido, padre MurrayEscándalo, ElRueda de sospechososCuarta ventana, LaEl valle de las espadasEscala en Hi-FiCena de matrimoniosDetective con faldasEscuela de seductorasOccidente y sabotajeVuelve San ValentínMargarita se llama mi amor091 policía al hablaEstudio 1


Aktualizace osobnostního profilu Ángel del Pozo: 15.11. 2023 12:58