Fabiola Toledo


Fabiola Toledo je jednou ze tří sester, které se všechny objevily ve filmové branži. Cyra Toledo ztvárnila v letech 1984 – 2004 asi osm rolí v televizních seriálech i ve filmu. Nejvíce, se ze sester prosadila modelka a televizní moderátorka Jose Toledo (María José Toledo López, *1963), která mimo jiné od roku 2008 převzala moderování pořadu CORAZÓN, CORAZÓN (od 1993). Hned o rok později, se díky tomuto moderování stala držitelkou ocenění „Antena de Oro".

Fabiola začínala s herectvím na počátku osmdesátých let minulého století, kdy ztvárnila pět rolí v italských filmech. Debutovala v italském dramatu IL MAMMASANTISSIMA (1979). Režisér Alfonso Brescia, jí zde obsadil jako dívku Marii. Ve významné roli si zahrála o rok později. Hrála krásnou dívku Simonu, o níž se uchází dva nápadníci Duilio Del Prete (hrabě Giorgio Corsini) a Andrea Occhipinti (Danilo Severini), film se jmenuje AUGH! AUGH!. Joe D´Amato natočil v roce 1982 historické drama o sexu a násilí CALIGOLA: LA STORIA MAI RACCONTATA. Fabiola zde hrála jako Livia. Roku 1983 ztvárnila Fabiola dívku Andreu, v pozdním giallu Lamberta Bavy LA CASA CON LA SCALA NEL BUIO. Ve stejném roce ještě hrála jako Maria ve snímku o vztahu matky a dcery, odehrávající se na Sicílii, OCCHIO NERO, OCCHIO BIONDO E OCCHIO FELINO...

Po těchto pěti rolích se Fabiola prvně objevuje také na televizní obrazovce v příznačné roli Dony Marie De Toledo v seriálu KRYŠTOF KOLUMBUS (1985). Ve stejném roce opět natáčela film pod taktovkou Lamberta Bavy a její Carmen v hororu DÉMONI, je její asi nejpopulárnější filmovou rolí.

Pak přicházejí na řadu zejména televizní seriály, ve kterých se stala známou pro širokou diváckou veřejnost. Italský seriál LA PIOVRA (CHOBOTNICE) 2 (1986), španělské seriály LORCA, MUERTE DE UN POETA (1987), BRIGADA CENTRAL (1989-1990), TALLER MECÁNICO (1991-1992) a zejména trojice seriálů CALLE NUEVA (1997-1999), ESENCIA DE PODER (2001) a LA VERDAD DE LAURA (2002). Posledně jmenovaný seriál a její role Martiny je k dnešnímu dni zatím poslední počin Fabioly před kamerou.

Fabiola Toledo csfd

El color de las nubesBelle da morireDisparate nacionalAl AndalusLorca, smrt básníkaEl viaje a ninguna parteDémoniLa casa con la scala nel buioOcchio nero, occhio biondo e occhio felinoCaligola: La storia mai raccontataAugh! Augh!Il mammasantissimaLa verdad de LauraCalle nuevaDon JuanManos a la obraBílá válkaChobotniceKryštof Kolumbus¡Qué tiempo tan feliz!Noche HacheWaku waku


Aktualizace osobnostního profilu Fabiola Toledo: 30.10. 2023 16:37