Antonio Sabato (1943 - 2021)


Antonio Sabato, se narodil 2. dubna 1943 v Montelepre v provincii Palermo. K filmu se dostal ve 23 let a byl vytipován díky svému mužnému vzhledu. Debutem bylo roku 1966 racing-movie GRAND PRIX, film s velice kvalitním mezinárodním obsazením. Jako nejlepší nováček, byl za roli Nina Barliniho v tomto snímku, nominován na americký „Zlatý glóbus“ v roce 1967. V roce 1966 hrál ještě ve filmu LO SCANDALO.

Antonio hrával také v komediích, jako příklad lze uvést úspěšnou Gianfranca Paroliniho QUESTA VOLTA TI FACIO RICCO (TENTOKRÁT ZBOHATNEME) - 1974, nebo komedii Bruna Corbucciho QUANDO GLI UOMINI ARMARONO LA CLAVA E... CON LE DONNE FECERO DIN-DON (1971). Již ve Spojených státech se objevil v roce 1988 ve filmu BYE BYE VIETNAM. Naposledy hrál v seriálu THE BOLT AND THE BEAUTIFUL, o bohaté rodině Forrestersových a chudé rodině Logansových, pojedenávajícím o světě módy v Los Angeles. Zde hrál roku 2006 v sedmi epizodách roli Alda Damiana. Velký podíl na jeho kariéře má také jeho úspěšný dabing.

V roce 1985 se rodina Antonia Sabata přestěhovala do Kalifornie. Manželka Yvonne pracuje jako realitní agent. Mají dceru Simone a mladšího syna Antonia Sabata Jr. (*29.2.1972). Ten zde nastoupil velice úspěšnou kariéru a dnes již daleko předčil svého otce. Hrál například v seriálu MELROSE PLACE, byl časopisem People zařazen mezi 50 nejkrásnějších lidí světa a v současné době je jedním z modelů Calvin Klein.


2.4.1943
Montelepre, Itálie
6.1.2021
Los Angeles, USA
Antonio Sabato csfd

Hra s ďáblemSbohem VietnameCinque del Condor, ITuaregFuga dal BronxThunderZampognaro innamoratoTua vita per mio figlio, LaI contrabbandieri di Santa LuciaNapoli la camorra sfida... la città rispondeGuerra dei robot, LaCanne mozzeRitornano quelli della calibro 38Za čtyři minuty čtyři miliardy???Poliziotti violenti...a tutte le auto della poliziaClan de los Nazarenos, ElMilano: il clan dei CalabresiViolenti di Roma bene, ITentokrát zbohatnemeMilano roventeI familiari delle vittime non saranno avvertitiSedm krvavých orchidejíSenza Dio, ITutti fratelli nel west... per parte di padreKdyž ženy hrají ding dongL'uomo dagli occhi di ghiaccioOči pavoukaA přišel den černých citrónůCerto, certissimo, anzi... probabileDue volte GiudaLa monaca di MonzaLovemakerBarbarellaI tre che sconvolsero il West (Vado, vedo e sparo)Mimo zákonOdio per odioGrand PrixRagnatela, LaBáječní a bohatíUomo da ridere, UnEurocrime! The Italian Cop and Gangster Films That Ruled the '70sWestern, Italian StyleGrand Prix: Challenge of the Champions


Aktualizace osobnostního profilu Antonio Sabato: 8.10. 2023 10:48