Samantha Barks 33 let


Britská zpěvačka a herečka, celým jménem Samantha Jane Barks, se narodila 2. října 1990 v malém městečku na pobřeží ostrova Man. Matka Ann pracovala ve školství, otec na stavbách. Už od tří let se věnovala tanci, konkrétně baletu, později i moderním druhům tanců. Základní školu navštěvovala v rodném Laxey, střední školu pak v největším městě ostrova, Douglas. Její další studium ji zavedlo do Londýna na The Arths Education Schools v Chiswicku.

V roce 2012 přišla zatím největší příležitost, když opět ztvárnila Éponine, tentokrát ve velkolepém filmovém muzikálu BÍDNÍCI (Les Misérables) s herci jako Hugh Jackman, Russell Crowe nebo Anne Hathaway. O roli Éponine se ucházely například Lea Michele, Taylor Swift či Scarlett Johansson. Následující rok si zahrála v britském dramatu THE CHRISTMAS CANDLE. V roce 2014 si zahrála ve filmu DRÁKULA: NEZNÁMÁ LEGENDA – její role a scény však byly ze závěrečného filmu vystřiženy. V roce 2017 by se měla objevit v hlavní roli v kanadském filmu BITTER HARVEST, jehož děj se odehrává mezi světovými válkami na Ukrajině. Na rok 2018 je naplánovaný snímek NEW AMSTERDAM od režiséra Daniela Fridella.


2.10.1990
Ostrov Man, Velká Británie
Samantha Barks csfd

Tomorrow MorningZ lásky nebo pro penízeMezihra v PrazeTrpká úrodaThe Christmas CandleBídníciRobot ChickenGroove HighBídníci: od románu k filmu a muzikáluLes Misérables - koncert z LondýnaMamma Mia! I Have a DreamThe EE BAFTA Film Awards 201485. Annual Academy AwardsSunday BrunchSidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu Samantha Barks: 19.4. 2024 19:51