Cassandra Harris (1948 - 1991)


Cassandra Harris, vlastním jménem Sandra Colleen Waites, se narodila 15. prosince 1948 v Sydney v Austrálii v rodině stavebního dělníka a kadeřnice. Po rozvodu rodičů a následném sňatku matky přijala Sandra příjmení svého otčíma - Gleeson. Po ukončení střední školy pracovala nějakou dobu v realitní kanceláři a pak se zapsala na Národní Ústav Herectví v Sydney.  V roce 1964 se poprvé vdala, ale manželství nemělo dlouhé trvání.

Velký zlom v její kariéře nastal, když procházela kolem londýnského Palladia a uviděl ji náhodou Sammy Davis Jr., který tam zrovna vystupoval. Požádal ji, jestli ji může vyfotografovat. Fotografie byla následně vytištěna v časopise společně s titulkem - Ideální žena Sammyho Davise Jr. Od té doby se na ní hrnuly nabídky z modellingu a objevila se v úspěšných reklamách na American Express.

První filmová role se na ni usmála ve filmu Řecký magnát v roce 1978. Krátce na to skončilo její manželství s Harrisem. V roce 1980 získala roli ve filmu Hra s diamanty. Někdy v této době se seznámila s Piercem Brosnanem, který se o vánočních svátcích 1980 stal jejím třetím manželem. Příští rok jí přinesl její nejslavnější roli, když si zahrála v „bondovce" Jen pro tvé oči hraběnku Lisel von Schlaf. Během filmování seznámila svého manžela s producentem Albertem R. Broccolim, což později vedlo k tomu, že Brosnan ztvárnil Jamese Bonda ve čtyřech „bondovkách".

Jejím posledním hereckým počinem bylo hostování v několika episodách populárního seriálu Remington Steele, kde hrál Brosnan hlavní roli. Pak se již jen starala o děti (v roce 1983 přibyl syn Sean Brosnan) a od roku 1987 bojovala s rakovinou vaječníků, které v roce 1991 v pouhých 43 letech podlehla (stejné „prokletí" zasáhlo i její dceru Charlotte - zemřela v červnu 2013 v 41 letech). V Malibu v Kalifornii je Cassandře věnována stanice na pozorování velryb jako památka a vzpomínka na herečku, která by se možná po vychování dětí na filmová plátna zase vrátila a věnovala se kariéře. Jestli by se jí to podařilo, se však bohužel nikdy nedozvíme - osud rozhodl jinak.


15.12.1948
Sydney, New South Wales, Austrálie
28.12.1991
Los Angeles, California, USA
Cassandra Harris csfd

Jen pro tvé očiHra s diamantyŘecký magnátRemington SteeleEnemy at the DoorSpace: 1999For Your Eyes Only: Bond in GreeceThe Don Lane Show


Aktualizace osobnostního profilu Cassandra Harris: 14.3. 2024 15:09