Søren Pilmark 68 let


Dánský herec a režisér, který se narodil 16. října 1955 jako Søren Louis Pilmark. Během svojí kariéry spolupracoval s nejznámějšími dánskými režiséry.Pod Andersem Thomasem Jensenem si zahrál ve fimu BLIKAJÍCÍ SVĚTLA (Blinkende Lygter), stejně jako v mini-sérii KRÁLOVSTVÍ (Riget) a jejím pokračování, režiséra Larse von Triera.

Pro dánský dabing propůjčil hlas například postavě Rockyho ve SLEPIČÍM ÚLETU (Chicken run) nebo O'Malleyho v ARISTOKOČKÁCH (The Aristocats).

Jako jeho asi největší osobní úspěch se dá označit nominace na Oscara v roce 2007 v kategorii "Nejlepší krátký film" za jeho třináctiminutový počin HELMER OG SØN.


16.10.1955
Kodaň, Dánsko
Søren Pilmark csfd

Složka 64MužNeuvěřitelný příběh o obrovské hrušceZmenšováníPoslední králVzkaz v láhviFamilien JulZabijáciSmutek a radostŽena v kleciKon-TikiTerapeutRaněné srdceVed verdens endeJak se zbavit těch ostatníchMladá léta Erika NietzschehoS dovolenímLottoØrkenens sønner - Et skud i tågenKrálovská hraNechte maličkých...Ukrást RembrandtaKočkaØrkenens sønner - En storm i et glas vandAnnaBlikající světlaMajorenPallesen Pilmark PSØrkenens sønner - Gå aldrig tilbage til en fuser!Den store kul-turMenneskedyretØrkenens sønnerDe skrigende halseRoser og persilleCampingPeter von ScholtenPallesen Pilmark ShowMajKammesjukjulKassen stemmerVikingové: ValhallaKrálovstvíCesta za oceánRukojmí ve tměBadehotellet


Aktualizace osobnostního profilu Søren Pilmark: 31.10. 2023 01:06