Iván Noel (1968 - 2021)


Iván Noel se narodil jako Yves Noel Couldrey. Jeho otec byl francouzského a britského původu, matka byla Australanka. S rodiči se často stěhoval a možná i díky tomu hovořil plynně třemi jazyky.

Kariéru režiséra odstartoval filmem En tu ausencia z roku 2008, na jehož financování prodal svůj dům. Film sklidil ohlasy na mnoha festivalech a dostal se i do běžné distribuce. Následovaly méně či více úspěšné filmy určené spíše pro festivaly než běžnou komerci. Jeho filmy byly obvykle nízkorozpočtové, nejednou byly zdrojem financí dary. Věnoval se v nich hodně dětem. Točil o nich a zapojoval je do hraní a jiné práce na filmech. Nikdy se netopil v penězích, nedělal ze sebe celebritu. Podporoval chudé děti a snažil se jim pomoct z té nejhorší bídy. Jeho produkční společnost Noel Films stojí nejen za jeho filmy, ale produkovala také spoustu reklam a videoklipů.

Znechucen dobou populismu, západní pseudomorálkou a chováním představitelů států v době pandemie Covid-19 dospěl k závěru, že svět se ubírá jiným směrem, než je ten, jaký on chce žít. Svůj život tedy dobrovolně ukončil ve svém obytném voze ve městě Alta Gracia v Argentině v červenci 2021.


10.10.1968
Bejrút, Libanon
19.7.2021
Alta Gracia, Argentina
Iván Noel csfd

Cordero de DiosRechazadosNine Meals from ChaosLa TutoraVrátili se…LimboVuelve¡Primaria!BrechaEn tu ausenciaVarúð


Aktualizace osobnostního profilu Iván Noel: 10.10. 2023 17:59