Václav Marhoul 64 let


Po vystudování FAMU několik let zasvětil divadelnímu sdružení Pražská pětka, výtvarné skupině Tvrdohlaví, ale hlavně pak filmovým studiím na Barrandově: nejprve od roku 1984 jako asistent produkce a později jako zástupce vedoucího produkce. Za produkci se podílel hlavně na filmech režiséra Tomáše Vorla Pražská pětka a Kouř.

Kromě toho se Václav Marhoul věnuje herectví v Divadle Sklep a občas i účinkuje ve filmech a TV seriálech (např. Skřítek, Redakce, Horákovi). Je členem prezídia a dozorčím rady České filmové a televizní Akademie a v roce 2003 se svým debutem Mazaný Filip úspěšně zařadil i mezi filmové režiséry.


30.1.1960
Praha, Československo
Václav Marhoul csfd

Nabarvené ptáčeTobrukMazaný FilipMcCarthyMoje svobodaMy jsme to nevzdaliPostel11 barev ptáčete40 rolíVejškaCesta do lesaUlovit miliardářeGymplRajónové bluesRána z milostiSkřítekAmerikaPensionekDobré ráno, Brno!Král Šumavy: Fantom temného krajeKancelář BlaníkExpozituraHorákoviRedakceKouzelný kopecPlaneta MarhoulČeši ve válce s HitleremTajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa13. komnataČeský žurnálNeviditelná ruka trhu: privatizace BarrandovaDeník TobrukFilm o filmu: TobrukPostel RemasteredBezesné nociKrálikův seznamPražská pětka z Vídně do AkropoleU Šmejkalovic ohrady aneb večer na počest Jaroslava FoglaraBesídka 50 let Divadla SKLEP29. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2021Čestmír Strakatý podcastCo Čech, to politik!27. Český levKabinet Dr. HonzákaArtZóna


Aktualizace osobnostního profilu Václav Marhoul: 30.1. 2024 01:03