Alexej Pyško 67 let


Alexej Pyško se narodil 6.července 1956 v Ostravě. Je český herec a také dabér. Absolvoval gymnázium v Havířově, krátce na to byl na doporučení přijat na DAMU (Divadelní fakulta Akademie múzických umění). První angažmá získal v divadle v Českém Těšíně. Poté přišlo ještě za studií na DAMU členství ve Státním divadle v Ostravě.

Alexej Pyško je známý také jako jeden z předních českých dabérů a nejčastěji spjatý s hercem Brucem Willisem. Svůj hlas mu propůjčil skoro ve všech jeho filmech z těch nejznámějších všechny díly Smrtonosné pasti, Šestý smysl, Pulp Fiction, Pátý element a spousty dalších.


6.7.1956
Ostrava, Československo
Alexej Pyško csfd

Cesta do tmyGangster KaGangster Ka: AfričanBastardi 3Naše dětiMarkétin zvěřinecUčitel tanceNesmrtelná tetaNěco lehčíhoNěkde je možná hezkyPohádka o touzeProč pláčeš, břízo bíláUsmívat se, prosímAnonymDuch časuHusarská čestUzavřený pavilónZlatý ostrovZrcadloKdo probudí Pindruše ...?Královna štěstíKomu straší ve věžiAgras 01Start do protisměruVečeře ve studeném doměBloudění orientačního běžceI tobě se to může státTichá domácnostDovolená na úrovniFigarova svatbaPasáček z dolinyPlamen a dým aneb Tajné lásky a veřejné omyly poštovního úředníka v. v.Rohanův principÚnosy bez výkupnéhoBáseň o sněžné levitaciO neopětované lásceKonečné rozhodnutíPetr a jeho partaPřicházejí bosí: Velikánský banánový dortSlužební cestaZrození domovaAnna proletářkaHrdina se nebojíPaní Marjánka, matka pluku aneb Ženské srdceVrchní, prchni!Nositelé zeměkoulePoslední koncertSlečna RajkaOktopusVolhaPoldaServis u FandyPolicie ModravaRapl


Aktualizace osobnostního profilu Alexej Pyško: 16.3. 2024 11:19