Shaun Parkes 51 let


Shaun Parkes je anglický herec, převážně vedlejších rolí. V 16 letech se zapsal do studií na Seltec College aby o dva roky později byl přijat na prestižní The Royal Academy of Dramatic Arts /RADA/. Během účinkování ve vedlejších rolí jak v divadle tak i v televizi, se vryl mladý Parkes do pamětí diváků rolí Koopa v kultovní komedii HUMAN TRAFFIC /1999/.

Parkes samozřejmě pokračoval i v kariéře divadelního herce. Spolu s Davidem Threfallem a Neilem Stukem hrál v cenami ověnčené hře Joea Penhalla „Blue/Orange" na prknech divadla West End, dále ve hře „Elmina's Kitchen" scénáristy Kwameho Kwei-Armaha či v roli Aarona ve hře „Titus Andronicus" v produkci divadla Shakespeare's Globe.

Spolu s Mattem Smithem ztvárnil jednu z hlavních rolí detektivního seriálu MOSES JONES /2009/ v produkci BBC Two. V dětském televizním seriálu TINGA TINGA TALES /2011-současnost 2014/ namluvil postavičku geniální želvičky.

V roce 2008, na BFM International Film Festival získal cenu BFM Short Film Award pro nejlepšího herce za krátkometrážní drama SURVIVOR /2008/.


9.2.1973
Londýn, England, Velká Británie
Shaun Parkes csfd

Party PiecesThe Black Emperor of BroadwayTrick or TreatThe FightUrban HymnOstrov pokladůMojžíš JonesSmall IslandKill Kill Faster FasterKiss of DeathLoupež za bílého dneVyhazovačiMiss Marie LloydPřípady inspektora Lynleyho: Poznej svého nepřítelePřípady inspektora Lynleyho: Jeden špatný skutekPřípady inspektora Lynleyho: V jediném okamžikuPřípady inspektora Lynleyho: V zájmu přírodyPřípady inspektora Lynleyho: Čínské zdiRandom QuestBlue/OrangeŘíkejte mi KubrickAbsolutní láskaMumie se vracíOffending AngelsHuman TrafficPlastic ManRageShockers: The VisitorThe SuspectZtraceni ve vesmíruSekerkaThe AliensKatastrofaHooten a Lady: Lovci pokladůLine of Duty


Aktualizace osobnostního profilu Shaun Parkes: 4.4. 2024 17:30