Renate Blume 79 let


Renate Blume byla nějaký čas hvězdou východoněmecké kinematografie. Rodiče chtěli, aby se Renate stala lékařkou. Ve dvanácti letech se připojila k proslulé baletní škole v Drážďanech. Tajně si pak podala přihlášku na berlínskou akademii múzických umění.

Ze sedmdesátých let pochází dobrodružné indiánky Ulzana a Apači, kde hrál hlavní roli Gojko Mitič, s nímž Renate také nějaký čas žila. S Deanem Reedem si zahrála ve zpracování příběhu Jacka Londona Kit a spol. Vzala si ho v roce 1981, ale když se v polovině 80. let chtěl vrátit do Spojených států, odmítla. Zanedlouho poté byl nalezen mrtev v jezeře nedaleko Berlína – dodnes není stoprocentně jasné, zda šlo o vraždu, sebevraždu nebo nešťastnou náhodu.

Renate se věnovala v následujících letech své kariéry zejména televizní tvorbě: objevila se v několika dílech seriálu Volejte polici 110. Od roku 2011 už nevystupovala ani v televizi.


3.5.1944
Bad Wildungen, Hessen, Německá říše
Renate Blume csfd

Lindburgs FallWohin mit Vater?Ich bin ein BerlinerSternzeichenLüge zuviel, EineBodlákRapunzel oder Der Zauber der TränenHraběnka CoselováRoztomilé hříšniceBenno macht GeschichtenPrinc se lví hřívouKippenbergDie Heimkehr des Joachim OttDas Ding im SchloßDie blonde GeishaIch - Dann eine Weile nichtsDie zertanzten SchuheErnst SchnellerLáska a královnaZweite Liebe - ehrenamtlichKeine Hochzeit ohne ErnstOhne Märchen wird keiner großKit a spol.Okrskář ze SchwanenkietzuUlzanaApačiBettkarriereRomanze für einen WochentagVerwandte und BekannteTanjaUm vier kommt IreneDer GeizigeStudené bleskyRozdělené nebeSchloss EinsteinEin Fall für NadjaFünf Sterne40. okrsekEdel a StarckováIn aller FreundschaftAhoj, strejdo doktore!Volejte policii 110GroßstadtrevierUnser Lehrer Doktor Specht


Aktualizace osobnostního profilu Renate Blume: 8.12. 2023 03:14