Michael Pitt 43 let


Michael Pitt se narodil 10. 4. 1981 ve West Orange v New Jersey jako nejmladší ze čtyř dětí. Už v deseti letech přesvědčil svoje rodiče, že chce být hercem a později chvíli skutečně navštěvoval American Academy of Dramatic Arts. V šestnácti utekl do New Yorku s tím, že chce hrát. Přivydělával si jako poslíček a příležitostně se objevoval v malých rolích v nezávislých filmech nebo televizních seriálech. V roce 1999 si odbyl svůj divadelní debut ve hře The Trestle of Pope Lick Creek v režii Lisy Petersenové, kde si ho všiml agent a doporučil ho pro roli Henryho Parkera v seriálu DAWSONŮV SVĚT.

Značnou kontroverzí se vyznačoval i jeho další film – SNÍLCI, třetí část Bertolucciho volné trilogie o pařížských obyvatelích. Tam si Michael zahrál amerického studenta, který proniká do zvláštního vztahu dvou pařížských sourozenců na pozadí revolucí opojeného roku 1968 a je postupně zatahován do jejich podivných sexuálních i duševních hrátek. Mihnul se v malé roličce ve Shyamalanově VESNICI, dramatu z vězení JAILBAIT, detektivce WONDERLAND MASAKR (která připomíná vražedné hrátky Charlese Mansona a jeho „rodinky“).

V komorních POSLEDNÍCH DNECH si zahrál vyhořelého muzikanta, který se v opuštěné chatě v lesích loučí se životem. Tato role byla napsána podle slavného frontmana Nirvany Kurta Cobaina. Tady mohl uplatnit svoje civilní zkušenosti, protože mimo herce je také muzikantem a zpěvákem. S undergroundovou kapelou Pagoda, kde píše písničky, hraje na kytaru a zpívá, už jim vyšlo stejnojmenné album. Také nazpíval písničku Hey Joe, která je ke slyšení na soundtracku ke SNÍLKŮM.


10.4.1981
West Orange, New Jersey, USA
Michael Pitt csfd

Black FliesDay of the FightJeštěrYou Can't WinKonec zločinu v AmericeRun with the HuntedDuch ve strojiCriminal: V hlavě zločincePanelový světŠpatný krokRob the MobThe Smell of UsVýchozí bodSedm psychopatůFunny Games USAHedvábná cestaJestřáb umíráOpilí slávouPerfect PartnerPoslední dnyJailbaitSrdce je zrádná děvkaVesniceRhinoceros EyesSnílciWonderland MasakrVzorec pro vražduHedwig a Angry InchŠikanaMambo CaféOsudové setkáníKlub 54Lež má krátké nohyHannibalImpérium - Mafie v Atlantic CityZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiDawsonův světZákon a pořádekDellaventuraThe Making of Gus Van Sant's 'Last Days'Cinema Sex Politics: Bertolucci Makes 'The Dreamers'


Aktualizace osobnostního profilu Michael Pitt: 4.11. 2023 05:39