Terence Winter 63 let


Americký producent a scénárista Terence Patrick Winter se narodil 2. října 1960 v New Yorku. Po získání bakalářského titulu z žurnalistiky se Winter vrhl na studium práv a poté se několik let věnoval advokacii. Až v roce 1991, po přestěhování do Los Angeles, se začíná profesně zajímat také o film. V polovině 90. let začíná psát scénáře pro televizní seriály, u nás známé jako např. XENA, DELFÍN FLIP, COSBYHO PŘÍPADY či DIAGNÓZA VRAŽDA.

V roce 2005 proniká také do Hollywoodu. Prvním celovečerním filmem natočeným podle jeho scénáře bylo životopisné drama s 50 Centem ZBOHATNI NEBO CHCÍPNI. O dva roky později míří do kin kriminálka s Alecem Baldwinem ZÁKONY BROOKLYNU.

Po úspěchu Rodiny Sopránů je Winterovi svěřen další projekt HBO, tentokráte ambiciozní IMPÉRIUM - MAFIE V ATLANTIC CITY. Winter se svým prvním autorským seriálem slaví obrovské úspěchy a i díky němu navázal spolupráci s jednou z největších filmařských legend - Martinem Scorsesem. Pro něj napsal v roce 2013 veledílo VLK Z WALL STREETU, za jehož scénář byl nominován na Oscara.

Ačkoliv začal Terence Winter pracovat u filmu až v relativně pokročilém věku, tak i přesto se díky svému talentu dokázal prosadit během pár let od béčkových televizních seriálů až do televizní a filmové superligy. V současné době žije Winter v Los Angeles s přítelkyní, se kterou má syna (narozen 24. dubna 2007).


2.10.1960
Brooklyn, New York City, New York, USA
Terence Winter csfd

ScarfaceBob Marley: One LoveThe GodmotherVlk z Wall StreetZákony BrooklynuZbohatni nebo chcípniKrál TulsyVinylImpérium - Mafie v Atlantic CityRodina Sopránů


Aktualizace osobnostního profilu Terence Winter: 7.3. 2024 17:37