Charlaine Harris 72 let


Charlaine Harris je americká spisovatelka. Už více než třicet let publikuje romány na pomezí žánrů detektivky, nadpřirozena a romance. Její mládí je spojené s deltou řeky Mississippi, ale dnes žije s manželem a třemi dětmi v Arkansasu.

Harris nejprve psala poezii a první román Sweet and Deadly publikovala v roce 1981, skutečně se ale našla až v detektivních sériích s příměsí nadpřirozena. První sérií byla Aurora Teagarden, osm románů publikovaných v letech 1990-2003. Dále Harris pokračovala s Lily Bard (Shakespeare), pěti romány z let 1996-2001. A souběžně se Sookie Stackhouse psala Harper Connelly, čtyři romány vydávané v 2005-2009.

V češtině vydává Harris Baronet. V roce 2005 vyšla Vražda v Shakespearu, ale teprve se Sookie Stackhouse se Harris skutečně ujala. Z románové série Pravá krev od roku 2009 vyšlo: Mrtví do soumraku, Upíři v Dallasu, Klub mrtvých, Mrtví pro svět, Dočista mrtví, Bezpochyby mrtví, Všichni mrtví, Hůř než mrtví, Mrtví odcházejí, Mrtví v rodině, Smrtelná odplata a Mrtvý bod. Závěrečný díl Navždy mrtví se chystá na podzim 2013. A existuje také sborník povídek Dotek mrtvých (2012).

Řada Harper Connelly je kompletní jako Šepoty ze záhrobí, Pasti ze záhrobí, Mráz ze záhrobí a Tajemství ze záhrobí (2012-2013).


25.11.1951
Tunica, Mississippi, USA
Charlaine Harris csfd

Aurora Teagarden Mysteries: Honeymoon, HoneymurderAurora Teagarden Mysteries: How to Con A ConAurora Teagarden Mysteries: Til Death Do Us PartSkutečné vraždy: Hra na schovávanouSkutečné vraždy: Školní srazSkutečné vraždy: Divadelní večírekSkutečné vraždy: Hra na kočku a na myšSkutečné vraždy: Temné dědictvíSkutečné vraždy: Podivný únosSkutečné vraždy: Poslední výstupSkutečné vraždy: Trestu neuniknešSkutečné vraždy: Střemhlavý pádSkutečné vraždy: Záhadné zmizeníSkutečné vraždy: Tři ložnice a jedno těloSkutečné vraždy: Záhada starého domuSkutečné vraždy: Pachatel mezi námiSkutečné vraždy: Ztracená lebkaMidnight, TexasTrue Blood: Pravá krevA Drop of True BloodA Place Among the DeadFrankenstein & UpírFANomenonVampires: Why They Bite


Aktualizace osobnostního profilu Charlaine Harris: 25.4. 2024 11:32