David Beckham 48 let


Jedna z největších fotbalových hvězd posledních dvou dekád, celým jménem David Robert Joseph Beckham, se narodila 2.5.1975 v Londýně. K fotbalu a k samotnému Manchesteru United ho, coby malého kluka, přivedl jeho otec Ted, sám velký fanoušek Rudých ďáblů. A tak se stávalo tradicí, že David dostával každé Vánoce nový dres tohoto slavného klubu a snil o tom, že jednoho dne jej navleče coby právoplatný člen prvního týmu.

Beckham byl nedílnou součástí mužstva, které dokázalo v ročníku 1998-1999 vyhrát ceněný treble. V posledním zápase proti Spurs vyrovnal na 1:1, výhru pak zařídil Andy Cole. V FA cupu zase vsítil nádhernou branku v semifinále proti Arsenalu. No a ve slavném finále Champions League na Camp Nou dokázali United otočit nepříznivý výsledek s Bayernem Mnichov vždy po jeho rohových kopech.

Po skončení této sezóny se David oženil s Victorií Adamsovou z tehdy populární skupiny Spice Girls (od té doby se mu začalo říkat Spice Boy). Dost možná odtud se začíná datovat jeho "válka" s manažerem Fergusonem, kterému se jeho nový životní styl moc nelíbil.

V roce 2003 přestoupil David do Realu Madrid, který v roce 2007 vyměnil za angažmá u týmu americké MLS Los Angeles Galaxy. Aby se stále udržoval ve formě pro zápasy národního týmu Anglie, odešel v zimě 2008 trénovat k Arsenalu. V dalších dvou letech si výlet do Evropy zopakoval, tentokrát už však na klasické hostování a to do AC Milán. S LA Galaxy se mu podařilo vyhrát dvakrát ligovou trofej a tak v zimě 2013 odešel do svého posledního angažmá, do francouzského klubu PSG, se kterým opět získal ligový titul a stal se tak prvním Angličanem, který vyhrál ligu ve čtyřech různých světových fotbalových soutěží.


2.5.1975
Leytonstone, Londýn, England, Velká Británie
David Beckham csfd

Král Artuš: Legenda o mečiTo nás teda dostaloKrycí jméno U.N.C.L.E.Ali G: Bling BlingTaková moderní rodinkaBeckhamMessi přichází do AmerikyReal Madrid: Až do konceDavid Beckham: InfamousFIFA: Pod povrchemKickbackNeymar: Dokonalý chaosRooneySimeone. Vivir partido a partidoFotbalové opojení: Vzestup Premier LeagueGalácticosPřátelé: Zase spoluRobbo: The Bryan Robson StoryThe United WayLegendární první dámyLiam Gallagher: Jak to byloRonaldo vs. MessiAlžběta II. - 90 let v 90 minutáchDavid Blaine: Beyond MagicMuhammad Ali: The GreatestDavid Beckham: For the Love of the GameRooney: The Man Behind the GoalsCristiano Ronaldo: World at His FeetDavid Beckham: Into the UnknownNashThe Class of 921:1 Thierry Henry50 años deDavid BeckhamDavid Beckham - Life of an IconLegendární hráči Manchester UnitedZidane, portrét 21. stoletíDavid Beckham - život fotbalové hvězdyBye Bye BeckhamReal Beckhams, TheManchester United: Oficiální příběhReal David Beckham, TheEngland United - (How Does It Feel to Be) on Top of the World?Platinová párty v Buckinghamském paláciModern Essentials: Road TripModern Essentials


Aktualizace osobnostního profilu David Beckham: 18.11. 2023 01:55