Mirella Banti 59 let


Mirella Banti se narodila 16. prosince 1964. Typicky jižanská kráska se svůdným pohledem, si svůj „filmový život" prožila v osmdesátých a devadesátých letech minulého století.

V dramatu o objevu legendárního diamantu, VIVRE POUR SURVIVRE (1984), si Mirella „vystřihla" roli Sophie. A ještě tentýž rok měla menší roli v historickém filmu, za jehož hudbu obdržel Angelo Branduardi, Stříbrnou stuhu i David di Donatello Awards. Film STATE BUONI SE POTETE (NEZLOBTE, KDYŽ NEMUSÍTE), pojednával o životě Dona Filippa Neriho (patróna humoru).

V roce 1990 dostala Mirella hlavní roli Angely Baldwin, v giallu APPUNTAMENTO IN NERO. Hrála zde bývalou modelku, o jejíž život usiluje její manžel se svou milenkou. Jako sexy učitelka Sonia Giorgi hrála Mirella o rok později v komedii NOSTALGIA DI UN PICCOLO GRANDE AMORE (1991) a byl to poslední filmový snímek, na jehož natáčení se podílela. Poté se Mirella v období roku 1995 až 1998 objevila ve třech televizních inscenacích. Roku 1995 ve filmu ADDIO E RITORNO, roku 1996 to byl snímek LA SIGNORA DELLA SITTA a poslední byl roku 1998 televizní film ANGELO NERO.

Roku 2010 se jako ostatní herci objevuje jako ona samotná ve video dokumentárním filmu VIDEO NASTIES: MORAL PANIC, CENSORSHIP & VIDEOTAPE, který pojednává o tom, jaký rozruch „video nasties", tedy filmy s násilím a oplzlostmi, udělaly v osmdesátých letech ve Spojeném království.


16.12.1964
Mirella Banti csfd

Černý andělLa signora della cittàVýkupnéFavola crudeleMezzaestateNostalgia di un piccolo grande amoreAppuntamento in neroTop Model 2La più bella del reameBílý oheňNucleo zeroAcapulco, prima spiaggia... a sinistraAl bar dello sportNezlobte, když nemusíte!Si ringrazia la regione Puglia per averci fornito i milanesiTemnotaT.I.R.Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape


Aktualizace osobnostního profilu Mirella Banti: 4.11. 2023 14:28